Aktualizovaný kalendář automobilového sportu 2020

RallyZone.cz, 15. června 2020, 13:35 Google+

Epidemie koronaviru doslova paralyzovala nejen český motoristický sport a motory závodních vozů na nějaký čas utichly. Nyní je celá společnost pravděpodobně z nejhoršího venku a vše se pomalu, ale jistě vrací do původního stavu. Nastal tak optimální čas představit si aktualizované kalendáře jednotlivých automobilových disciplín a konkrétních seriálů zastřešených Autoklubem České republiky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Autoklub ČR

Autoklub ČR | foto: AUTOKLUB České republiky

Sdílejte článek

Šampionát SONAX MČR v rally startuje červencovou Rally Bohemia, po které následuje KOWAX Rally ValMez v původním termínu Rally Fulnek. V termínu 8. – 9. srpna tak uvidíme soutěž MČR i RSS najednou. Druhým a posledním přesunutým závodem je Rallye Šumava Klatovy, která šampionát uzavře 6. - 7. listopadu i s 29. Historic Vltava Rally. V kalendáři historických automobilů nebudou nahrazeny zrušené podniky jinými závody. Kompletní změnou prošel kalendář závodů do vrchu, kromě Ústecké “21” jsou zrušeny také Prachatice. Seriál závodů na okruzích začne v rakouském Salzburgringu, z doposud neodjetých závodů byl přesunut maďarský Hungaroring na závěr sezóny.  Zrušen byl také závod NASCAR v Mostě.

V letošním roce se u nás bohužel nedočkáme Mistroství Evropy v autokrosu. Zrušen byl jeden podnik národního mistrovství v Přerově a v Dobřanech pro divize Racer Buggy. Oproti tomu nové termíny mají v Humpolci, Nové Pace i v Přerově pro druhý závod. Pouze zbývající dobřanské klání divizí Race Buggy na svůj termín ještě čeká. Český rallycross letos nezavítá k polským sousedům, jinak je v kalendáři pouze změna termínu prvního sedlčanského závodu na 5. – 6. září. Slalomáři přišli o závody v Pačejově a Kdyni, místo toho se svezou na podzim v Přerově a ve Vsetíně. Původně červnový závod v Přerově bude nahrazen Zlínem, nové termíny mají Násedlovice a Karlín. Kromě zrušené Rajd Polskie Safari zůstává původní kalendář CROSS COUNTRY. Seriál v driftu startuje v červenci, nový termín má pouze závod v polských Kielcích. Kartingové Czech Kart Open vynechá závod ve Wackersdorfu, startovat bude 17. – 19. července v Chebu, druhým podnikem bude o prvním srpnovém víkendu Třinec, poté je již kalendář beze změny.

Kompletní přehled kalendářů najdete zde. Do letošní sezóny přeje Autoklub České republiky všem jezdcům hodně štěstí. Zároveň důrazně připomínáme skutečnost, že licencovaní jezdci se dle řádů mohou účastnit pouze závodů zapsaných v kalendáři Autoklubu České republiky. Start na závodě nezapsaném v kalendáři může vést k disciplinárnímu řízení, což může mít za následek až pozastavení sportovní činnosti držitele licence.

Jakub Schimmer
PR a média – sport
Autoklub ČR
tel. +420 721 177 110

Vytisknout

Diskuze: Aktualizovaný kalendář automobilového sportu 2020

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

Martin Březík: „Na Adama jsem hrdý, ale v jednom autě bychom být nemohli.“

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud