Na MOGUL Test Rally se plní seznam přihlášených

Petr Eliáš, 15. června 2020, 13:39 Google+

Špičkové domácí posádky se chystají na MOGUL Test Rally do Sosnové. Stále je ale možnost se přihlásit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Setkání mistrů

Setkání mistrů | foto: Archiv pořadatele

Sdílejte článek

Ve dnech 19. a 20. června se na Autodromu v Sosnové u České Lípy odehraje jedna z prvních motoristických akcí v době „po koronavirové“. Automobiloví závodníci rally zde budou moci vyzkoušet své závodní automobily a porovnat si dosahované časy s konkurencí. To vše za přítomnosti televizních kamer.

Pořadatelům z Autodromu v Sosnové u České Lípy se v současné době scházejí přihlášky a postupně se plní startovní listina akce s názvem MOGUL Test Rally, kterou podpořila společnost Paramo prostřednictvím značky MOGUL. Ta zmíněnou akci podpoří finančně tak, že účastníci budou platit pouze symbolické startovné ve výši 1 000,- Kč. Společnost Paramo tak chce podpořit české automobilové závodníky a pomoci jim k hladkému a rychlému vklouznutí do normálního závodního života. Startovní listina, která bude zveřejněna v následujícím týdnu, v tuto chvíli obsahuje velmi slušné množství špičkových posádek, převážně s vozy 4WD. Nechybí vozy kategorie R5, WRC S 2000, Porsche GT, produkční vozy a českou závodní premiéru by zde měl mít i automobil nové kategorie „Proto“.

Mezi potvrzenými účastníky MOGUL Test Rally najdeme aktuálně jména jako například Kopecký, Pech, Černý, Štajf, Vlček, Semerád a mnoho dalších. Úplný seznam přihlášených bude zveřejněn následně a pořadatelé akce MOGUL Test Rally dávají aktuálně příležitost k přihlášení i jezdcům s historickými soutěžními automobily a pokud by se našlo dostatek zájemců s vozy kategorie 2WD, aby mohly vytvořit samostatnou kategorii, tak je možné přihlásit se na nadcházející akci i s dvoukolkou. Vše ale po poradě s pořadateli z Autodromu Sosnová u České Lípy, kteří prodloužili lhůtu pro příjem přihlášek.

Program MOGUL Test Rally obsahuje páteční testovací rychlostní zkoušku, takzvaný shakedown, kde budou moci závodníci vyladit své automobily pro aktuální podmínky na autodromu. K samotnému závodění o vteřiny dojde v sobotu 20. června. V areálu Autodromu Sosnová budou vytvořeny celkem tři různé rychlostní zkoušky, které budou mít okruhový charakter a celkovou délku přibližně 30 kilometrů. V následujících dnech bude upřesněna informace, za jakých okolností a v jakých počtech se budou moci sportovní akce MOGUL Test Rally v Sosnové u České Lípy zúčastnit diváci. Sledujte proto internetové stránky www.autodrom.cz, kde jsou také umístěné Zvláštní ustanovení, podle kterých se akce 20. června na Autodromu v Sosnové u České Lípy uskuteční.

Vytisknout

Diskuze: Na MOGUL Test Rally se plní seznam přihlášených

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Autoklub ČR

Aktualizovaný kalendář automobilového sportu 2020

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud