Erik Cais míří do Říma

Zdeněk Weiser, 17. července 2020, 16:57 Google+

Uplynulá Rally Bohemia završila intenzivní přípravu Erika Caise na úvodní soutěž letošního mistrovství Evropy ERC v Římě. Posádka Cais – Žáková obsadila s Fordem Fiestou R5 MkII osmou příčku v celkovém pořadí. Úspěch týmu Orsák Rallysport podtrhlo suverénní vítězství Švéda Dennise Radströma v kategorií vozů s jednou poháněnou nápravou a Maďarky Adrienn Vogelové v Dámském poháru. Oba startovali s vozy Ford Fiesta Rally4.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Cais Erik - Žáková Jindřiška

Cais Erik - Žáková Jindřiška | foto: Weiser Zdeněk

Sdílejte článek

Říká se, že všechny cesty vedou do Říma. Erik Cais si cestou do italské metropole, kde za týden odstartuje evropský šampionát, odskočil do Mladé Boleslavi. Letošní Rally Bohemia byla pro Erika s Jindřiškou fantastickou přípravou pro Rally Roma di Capitale. A zároveň generální zkouškou. „I když jsme během dlouhé pauzy zaviněné epidemií Covidu 19 měli několikrát možnost testovat v rozlišných podmínkách, ostrý závod nic nenahradí,“ pochvaloval si rozjezd sezony dvacetiletý jezdec. „V závodě jsme se nesvezli od začátku března, kdy jsme startovali na španělské šotolině.“

Páteční část Bohemky se nesla v duchu exhibičních závodů na okruhu v Sosnové. I když tady Erik Cais startoval poprvé, svým časem se probojoval mezi čtveřici nejrychlejších jezdců. V semifinále pak prohrál s továrním jezdcem Škody Motorsport Honzou Kopeckým a skončil třetí.

Opravdové závody začaly až v sobotu. Počasí se umoudřilo, přestalo pršet a posádka Cais – Žáková se usadila na šesté příčce. Na RZ3 však začal motor Fiesty R5 MkII stávkovat. „Auto jelo střídavě jen na tři válce a propadli jsme na devátou příčku,“ vysvětloval Erik. „V servisu mechanici zjistili, že příčinou byla vadná zapalovací svíčka.“

Druhou nedělní etapu už pojala tým Orsák Rallysport víceméně jako testovací a zkoušel různá nastavení. Přesto se Erik Cais udržel v první desítce a v cíli byl klasifikován na 8. pozici. „Bylo perfektní, že jsme s Jindřiškou mohli zažít ostrý závod před vstupem do seriálu ERC, který bude letos naší prioritou,“ usmíval na v cíli fryštácký mladík.

 Na italské Rally di Roma Capitale bude posádka Cais – Žáková startovat s číslem 14. V nabité kategorii ERC1 Junior bude mít v boji o prestižní evropský juniorský titul 10 konkurentů.

Vytisknout

Diskuze: Erik Cais míří do Říma

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

Václav Pech a Petr Uhel vítězí na 47. ročníku Rally Bohemia

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud