Konec vše napravil ...

RallyZone.cz, 17. července 2020, 18:58 Google+

Dlouho odkládaný a dlouho očekávaný start do letošní sezony konečně přišel o minulém víkendu na Bohemia Rally v Mladé Boleslavi. Vančík Motorsport do něj vstoupil v nové podobě. Z minulé sezony zůstala prakticky jen sestava mechaniků a hlavní partner MOL Česká republika, který je znám nejen pro svá spotřební paliva a maziva, ale velmi úspěšně se etabloval také v oblasti vysoce kvalitních paliv a maziv pro závody. Přibyl nový partner FRIGERA, tradiční česká značka, výrobce chladicích zařízení pro strojírenství, zdravotnictví i různé komerční a soukromé účely.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vančík Motorsport

Vančík Motorsport | foto: Archiv týmu

Sdílejte článek

Nová posádka teamu Dominik Stříteský/Ondřej Krajča s novým vozem Peugeot 208 R2 byla přihlášena do třídy 6 a Peugeot Rally Cupu. Konkurence byla veliká – 45 vozů s poháněnou jednou nápravou, 16 ve třídě 6 a šest posádek startovalo v Peugeot Rally Cupu. Měřítkem pro všechny měl být Dennis Rådström, jezdec mistrovství světě s továrně připraveným Fordem Fiestou R2T19, který na Bohemce pouze hostoval a nebodoval tedy do Mistrovství ČR.

img-responsive

Vančík Motorsport | foto: Archiv týmu

Pro Vančík Motorsport začala letošní Bohemia rally v Sosnové slibně, nicméně zkouška ohněm měla přijít až v sobotu. A „oheň“ vypukl na druhé rychlostní zkoušce, kdy udělal Dominik hodiny a než se podařilo vůz dostat zpět na trať, ztratila posádka minutu a půl.  Dominik objasňuje, jak k tomu došlo: „Možná jsem příliš chtěl, možná jsem neodhadl správně adhezi na mokrém povrchu a použití ruční brzdy bylo možná příliš agresivní. V každém případě mi připadalo jako věčnost, než se podařilo auto vysvobodit a musím divákům poděkovat za pomoc. Jako vstup do mistrovství to nebylo moc povzbudivé, ale nálada v autě zůstala bojovná.“  Desáté místo ve třídě 6 po dvou rychlostních zkouškách nevypadalo dobře a postavilo posádku před dosud nepoznanou výzvu – nutnost propracovávat se ze zadních pozic. Šéf teamu Jaroslav Vančík to komentoval s nadhledem: „Dominik byl do teď zvyklý bojovat úspěšně o čelní pozice a tohle pro něj bude nová zkušenost. Chyby děláme všichni, jen je důležité neztratit hlavu a poučit se z nich. Uvidíme, jak se mu podaří zkoncentrovat, do konce rally je ještě daleko.“ Další průběh sekce ukázal, že zklamání z chyby posádka překonala a nakonec vyhrála pátou a šestou rychlostní zkoušku. Odpoledne pokračovala ve vynikajících výkonech, když vyhrála všechny zkoušky a první etapu končila na třetím místě.

V neděli bylo na programu 7 rychlostních zkoušek, Dominik s Ondřejem pokračovali ve výborných výkonech a pět z nich vyhráli. Vyhráli i celou druhou etapu, posunuli se na celkové druhé místo mistrovství ČR třídy 6 a Peugeot Rally Cupu, třetí místo třídy 6 a páté místo klasifikace vozů s poháněnou jednou nápravou. Dominik měl z rally smíšené pocity. „Ten začátek mě bude ještě dlouho mrzet. Na druhou stranu jsme se přesvědčili, že nám to s Ondrou dohromady moc dobře funguje a nakonec tam byly i dobré časy. Porozuměli jsme také lépe autu včetně chování na mokru, které jsem před tím neměl možnost zažít. Vím také, kde na sobě ještě zapracovat, na co se soustředit. Naučil jsem se – také díky Jardovi a Ondrovi – že i velká chyba se dá napravit. Byl bych ale raději, kdybych příště žádné chyby napravovat nemusel 😊.“ Během rally se nevyskytly žádné větší problémy, auto i team fungovaly bezchybně a šéf teamu Jaroslav Vančík mohl Bohemia Rally uzavřít spokojeně. „Vím z vlastní zkušenosti, jak důležité je být připraven na všechno i na problémy nebo neúspěch, proto jsem neztrácel během celé rally optimismus. Celkový výkon posádky a rychlost mě potěšila. Myslím, že naše sázka na dlouhodobý postupný rozvoj je správná cesta a děkuji MOLu Česká republika i Frigeře, že do toho s námi šli. Bohemka nám potvrdila, že můžeme a musíme letos pomýšlet na souboj o titul ve třídě 6.“

https://www.facebook.com/Van%C4%8D%C3%ADk-Motorsport-108153894297001 

https://www.facebook.com/molcesko/ 

https://www.facebook.com/dom.stritesky/ 

https://www.instagram.com/dominik.stritesky.201/ 

https://www.facebook.com/molracingfuel/ 

PR Vančík Motorsport

Vytisknout

Diskuze: Konec vše napravil ...

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Cais Erik - Žáková Jindřiška

Erik Cais míří do Říma

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud