Paříž: Alfa Romeo 8C Competizione + video

8C Competizione

8C Competizione | foto: Alfa Romeo

Podle Italů je Alfa Romeo 8C královnou pařížského autosalonu. Před třemi lety ji představili ve Frankfurtu jako koncept, který svými tvary dával vzpomenout na slavnou minulost značky.

Od té doby se její vzhled nijak výrazně nezměnil. Alfa Romeo 8C má ambice i potenciál pokračovat v tradici kupé 6C, které bylo hitem v padesátých letech. Červená Alfa skutečně vzbuzuje emoce, a právě nadšení, s jakým byla přijata po frankfurtském autosalonu v roce 2003 po celém světě, hrálo velkou roli při rozhodování o tom, zda se bude vyrábět.

Pod kapotou tohoto sportovního vozu se nakonec objeví vepředu uložený nový osmiválec 4,7 l, který má výkon 450 koní a ty správné sportovní zážitky zajistí zadní poháněná náprava. K pocitu bezpečnosti majitelů jistě přispěje klasický hliníkový rám, který tvoří základ karoserie. Italský sporťák se bude dodávat se sportovním řízením, kvalitními a silnými brzdami s hliníkovými třmeny a 20" koly s pneumatikami rozměrů 235/35 a 285/35. Stabilizační systém má tentokrát název VDC, ten však bude již z výroby připraven pro sportovní jízdu.

Video: Alfa Romeo 8c Competizione


Dvousedadlová krasavice má představovat typické auto s italskou duší a bude se vyrábět pouze v omezené sérii. Podle zdrojů z automobilky by měla být také další vlaštovkou továrny Alfa Romeo, která se pokusí dobýt americký trh.

Foto: Alfa Romeo

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu