Shelbyho Ford Mustang GT500

Mustang GT500

Mustang GT500 | foto: Ford Motor Company

Ford odhalil limitovanou edici Mustangů na počest 40tého výročí Shelby GT500. Limitovaná série vznikla pod vedením Carolla Shelbyho, který jej veřejností představí na Motorshow SEMA.

Bude to Právě 40 let, kdy v roce 1967 vyjel první model Mustangu Shelby. Tentokrát je pro poslední generaci připraven speciální aerodynamický a výkonový balík. Zvenku si všimneme předního spoileru pod nárazník a zpětných zrcátek z karbonu, jiného tvaru přední masky, zadního křídla na víku kufru, jiných koncových světel nebo difuzoru pod zadním nárazníkem. Na počest výročí má GT500 dvojicí bílých pruhů a 20-ti palcová litá kola Razor.

Po otevření dveří zpozorujeme prahové lišty s logem a pořadovým číslem, stejně tomu je na podlahových koberečcích. Uprostřed konzoly přibyly kontrolní budíky z karbonu.
 
Pod kapotou bije stádo 500 koní, s pomocí výfukového systému Borla se dostavilo jak více síly, tak nezaměnitelný zvuk. Pro lepší ovladatelnost je GT500 přibito k zemi stavitelným sportovním podvozkem se zvýšenou tuhostí, tak aby nedocházelo ke kroucení karosérie i při ostré jízdě.

foto: shelbyautos.com

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu