Škoda bude znovu jezdit rallye!

Fabia WRC

Fabia WRC | foto: Archiv AutoRoad.cz

Sportovní historie značky Škoda bude dále pokračovat! Vedení automobilky se rozhodlo, že Škodovky budou dále jezdit rallye, ale v katogorii WRC to nebude. Tak kde tedy?

Představenstvo společnosti Škoda Auto schválilo zahájení vývoje nového soutěžního vozu na bázi druhé generace Škody Fabia, která se představí počátkem příštího roku.

Rok 2007 bude věnován vývoji a testování nového vozu Škoda pro kategorii S2000. Ta se v příštích letech pravděpodobně stane vůbec nejatraktivnější kategorií v seriálu automobilových soutěží. Záměrem Škoda Auto je vyvinout vůz, který bude cenově dostupný většímu množství soukromých týmů a nových mladých talentů jak na národní, tak i mezinárodní úrovni. Budou-li vozy WRC v blízké budoucnosti vyloučeny z národních šampionátů, nabídne Fabia S2000 atraktivní alternativu zákazníkům po celém světě.

Škoda Auto zároveň dále počítá s podporou soukromého týmu Jana Kopeckého s vozem Fabia WRC v mistrovství světa 2007. O detailech spolupráce se zatím jedná a výsledky budou oznámeny později. No není to skvělá zpráva!?

Zdroj: Škoda Auto a.s.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu