Renault Laguna Coupé concept

Laguna

Laguna | foto: Renault

Renault se bude snažit ve Frankfurtu zaujmout. Autosalon začíná již za pár hodin, automobilky tak finišují s přípravami a představováním modelů. Zde máme novou Lagunu ve verzi Coupé.

Je to vlastně jen pár dní, co jsem zde představoval novou generaci úspěšného Renaultu Laguna, již nyní je na světě další karosářská studie na lagunové téma. Projekt Coupé má posílit image značky i modelu samotného.

Laguna jako taková je již realitou. Karoserie kupé je zatím pouhým konceptem. Ale...podívejte se na něj, zepředu je to jasná laguna, boční pohled dává najevo sériovost podobně, jako záď, která se sice od sériové Laguny dosti liší, ale o to je krásnější, sportovnější a více sexy. Jen ten interiér se snaží ze všech sil zakrývat to, že jde vlastně o koncept něčeho, co je již dávno odsouzeno k sériové produkci a na studii jsou jen testovány poslední ohlasy veřejnosti před spuštěním výroby.

Do továren však půjde kupátko se sériovým interiérem, takovým, jaký nabízí Laguna sedan. Ze sedanu bude potom vycházet i zbytek, tedy podvozek, karoserie, elektronika a motorizace. Vypuštěny budou ty základní, zato silnější přibudou. Šuškanda dokonce šušká i něco o šestiválci od Nissanu, pravděpodobně bude použit ten, který se ukrývá pod kapotou Nissanu Murano, který je odvozený od 350Z, ale poskytuje poněkud umírněnější charakteristiku.

Každopádně Peugeot 407 coupé dostane velmi vážného soupeře.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu