GM Má nové presidenty

General Motors Corp., největší světový výrobce automobilů, mění své vedoucí představitele.

Fritz Henderson se od 1. června stane presidentem GM Europe. Na tomto postu vystřídá Mika Burnse, který odstupuje proto, aby se od 1. března ujal funkce presidenta a generálního ředitele společnosti Dana Corp. Tyto změny oznámil ve středu 4. února Rick Wagoner, šéf GM.

V zájmu hladkého přechodu se Troy Clarke stává s okamžitou platností stává výkonným vicepresidentem GM pro pacifickou oblast Asie, aby se už v předstihu připravil na převzetí postu presidenta GM pro tuto oblast, ke kterému dojde 1. června. Jak Henderson, tak i Clarke si podrží své posty vicepresidentů GM group.

Bob Lutz, místopředseda GM, převezme navíc na omezenou dobu zodpovědnost presidenta GM Europe, a to do doby, než se Henderson ujme v červnu své funkce. Lutz si podrží svoji místopředsedy GM zodpovědného za vývoj a šéfa GM pro severní Ameriku.

Guy Briggs, vicepresident zodpovědný za výrobu, vystřídá okamžitě Clarka ve funkci vicepresidenta GM group pro severní Ameriku zodpovědného za výrobu a personální otázky.

"Jsme rádi, že máme ve vedení firmy tak mimořádně zkušené manažery, jako jsou Bob, Fritz, Troy a Guy," prohlásil Wagoner.

General Motors Corp. je největším světovým výrobcem automobilů, který zaměstnává po celém světě na 325 000 lidí. Firma byla založena v roce 1908 a od roku 1931 je celosvětově největším producentem automobilů. V současné době má GM výrobní závody ve 32 zemích světa a své automobily prodává na trzích 192 zemí světa. V roce 2003 společnost GM prodala téměř 8,6 milionů osobních a užitkových automobilů, což jí na globálním automobilovém trhu vyneslo podíl asi 15 procent. Centrála a vedení koncernu GM sídlí v GM Renaissance Center v Detroitu.

Zdroj: Opel ČR

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu