Nissan Qashqai prošel technickou modernizací, kromě nových motorů dostal i modernější infotainment

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 15. října 2018, 16:43 Google+

Nissan Qashqai, nejprodávanější crossover v Evropě, přichází s novou atraktivní výbavou. Automobilka usadila pod jeho kapotu nové, výkonnější a ekologičtější vznětové i zážehové motory motory, které v kabině doplňuje zcela nový informační a zábavní systém New NissanConnect s posílenými funkcemi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Nissan Qashqai prošel modernizací, dostal nové motory a infotainment

Nissan Qashqai prošel modernizací, dostal nové motory a infotainment | foto: Nissan

Sdílejte článek

Nový benzínový motor 1.3

Nový 1.3l motor je dostupný ve třech verzích – v kombinaci se šestistupňovou manuální převodovkou a výkonem 140k, se šestistupňovou manuální převodovkou a výkonem 160k a sedmistupňovou převodovkou DCT a výkonem 160k. Točivý moment je 240 Nm pro verzi s nižším výkonem, 260 Nm pro výkonnější verzi s manuální převodovkou a 270 Nm pro převodovku DCT.

Jean-Philippe Roux, generální ředitel pro segment crossoverů Nissan Europe, k tomu říká: “Uvedení tohoto 1.3-litrového motoru je správnou reakcí na měnící se podmínky trhu, splňuje poptávku zákazníků po vysoce efektivním benzínovém motoru, který zároveň poskytuje vynikající výkon a nízkou spotřebu paliva.”

Všechny tři motorizace jsou v porovnání s modely jiných výrobců mimořádně konkurenceschopné a v mnoha případech je úroveň emisí CO2 výrazně lepší. Společně s nižší spotřebou paliva a nižšími emisemi CO2 poskytuje nový motor plynulejší odezvu při nízkých otáčkách, dynamičtější zrychlení a rychlejší / bezpečnější předjížděcí manévry.

Nižší spotřeby bylo docíleno zásadním přepracováním designu motoru v porovnání s předchozími benzínovými motory. Byl přidán filtr pevných částic benzinu a došlo ke zlepšení v oblastech vstřikování paliva, designu spalovací komory, sníženého tření a optimalizace turbodmychadla. Díky vyššímu točivému momentu v nízkých otáčkách se zároveň snížila hlučnost, což představuje další benefit pro koncové zákazníky.

Zároveň dochází ke snižování provozních nákladů, především díky nižším nákladům na údržbu po dobu celé životnosti vozu. Například servisní intervaly byly prodloužené z 20 000 km na 30 000 km. Tento motor je výsledkem spolupráce mezi aliancí Renault-Nissan-Mitsubishi a společností Daimler a prošel 40 000 hodinami testování a simulací. Během tohoto testování byl motor podroben nájezdu 300 000 km v nejextrémnějších podmínkách světa.

Vylepšený vznětový motor 1.5

Tato pohonná jednotka o výkonu 115 k přináší řidičům navýšení výkonu o 5 k oproti motoru předchozí generace o výkonu 110 k. Točivý moment 260 Nm zůstává stejný, motor však nabízí zcela novou funkci overboost. Na dobu až 15 sekund poskytuje zvýšení výkonu o 5 k a točivého momentu o 25 Nm.

img-responsive

Nissan Qashqai prošel modernizací, dostal nové motory a infotainment | foto: Nissan

Nová je také technologie selektivní katalytické redukce (Selective Catalytic Reduction) využívající AdBlue ke snižování emisí oxidů dusíku (NOx). Tato technologie umožňuje, aby motor splňoval nejnovější emisní normu Euro 6d-TEMP při zachování úspornosti a výkonu. Všechna tato vylepšení se konstrukčně dotkla více než 90 % komponent motoru, včetně modulu chladiče oleje, olejového filtru, dvouhmotového setrvačníku, podtlakového čerpadla a vysokotlakého palivového čerpadla.

Nový informační a zábavní systém Nový NissanConnect

Nový NissanConnect je zcela nový pokročilý informační a zábavní systém, který dále vylepšuje komunikaci mezi řidičem a vozidlem. Zákazníci mohou využít jednoduchou a intuitivní integraci chytrého telefonu s vozidlem a rovněž možnost stahovat aktualizace map a softwaru prostřednictvím mobilní sítě (OTA). Aplikace Apple CarPlay a Android Auto jsou k dispozici standardně u všech úrovní výbavy kromě nejnižší verze Visia.

Uživatelé si mohou do chytrých telefonů stáhnout zcela novou aplikaci s názvem Door to Door Navigation. Tato aplikace přichází s vylepšenými funkcemi, jako je například plánování cesty v telefonu před odchodem z domova nebo z kanceláře. Když je cesta naplánována, lze trasu přímo odeslat do vozidla a navigace se spustí, jakmile řidič usedne za volant.

img-responsive

Nissan Qashqai prošel modernizací, dostal nové motory a infotainment | foto: Nissan

Systém Nový NissanConnect se ovládá prostřednictvím komunikační jednotky se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou integrované doprostřed palubní desky. Jednotka má stejnou velikost jako předtím, avšak nyní s menším počtem fyzických tlačítek a novou funkcí vícedotykového ovládání. Mezi nové funkce systému patří:

  • Jednořádkové vyhledávání: Tato nová funkce navigačního systému urychluje a zjednodušuje vyhledání určitého místa.
  • Přizpůsobení: Úvodní stránka je díky funkci přetažení plně přizpůsobitelná, takže na běžné úkony si uživatelé mohou nastavit vlastní zkratky.
  • Rozpoznávání hlasu: Hlasovým příkazem, který je dostupný prostřednictvím inovovaných tlačítek na volantu, je nyní možné uskutečňovat telefonické hovory, nechat si nahlas přečíst zprávy nebo ovládat hudbu.
  • Apple Carplay® a Android Auto®: Systém obě aplikace podporuje standardně u úrovní výbavy Acenta, N-Connecta, Tekna a Tekna+ vozu Nissan Qashqai (* Dostupnost aplikací se může lišit podle jednotlivých regionů a zajišťují ji společnosti Apple Inc. a Google Inc.)
  • 3D mapy: Standard pro lepší přehlednost a dále vícedotykové ovládání pro přibližování a oddalování, které umožňuje podrobnější zobrazení nebo naopak širší pohled.
img-responsive

Nissan Qashqai prošel modernizací, dostal nové motory a infotainment | foto: Nissan

  • Find My Car: Uživatel si může nahrát místo zaparkování vozidla. Stačí, když přepne navigaci zpět do telefonu a pěšky dojde do svého konečného cíle.
  • Aplikace Premium Traffic v navigaci TomTom: Poskytuje přesné dopravní informace v reálném čase a přepočítává trasu přímo za jízdy, aby doba na cestě byla co nejkratší. Tato služba je na pět let zdarma a je přenositelná na druhého a následné majitele.
  • Aplikace Door to Door Navigation: Zákazník si může tuto aplikaci stáhnout v obchodu Apple Store nebo Google Play a získá přístup ke všem funkcím systému Nový NissanConnect.
  • Plánování trasy před odchodem a odeslání cílového místa do vozidla: Uživatelé mohou pomocí aplikace Door to Door Navigation zadat cíl na svém chytrém telefonu, když jsou doma nebo v kanceláři, a odeslat jej do vozu Qashqai. Když pak usednou za volant, mohou okamžitě spustit podrobnou navigaci trasy.
  • Aktualizace softwaru a map prostřednictvím mobilní sítě: Zákazníci si mohou stáhnout aktualizace v datovém balíčku přes síť Wi-Fi nebo chytrý telefon.

Přepracován byl také displej sdruženého přístroje, který je umístěn mezi dvěma kruhovými ukazateli přímo před řidičem a nyní zobrazuje další informace při přijímání telefonických hovorů nebo zpráv SMS. Zobrazují se na něm rovněž podrobné navigační pokyny.

Vytisknout

Diskuze: Nissan Qashqai prošel technickou modernizací, kromě nových motorů dostal i modernější infotainment

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Liebherr LTM 11200-9.1

Nejvýkonnější autojeřáb světa? Liebherr LTM 11200 uzvedne až 1200 tun nákladu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud