Nejrychlejší autoškola světa? Learnerghini na silnicích rozhodně nepřehlédnete

Lamborghini Aventador, které dříve vlastnil YouTuber KSI, nyní slouží jako vůz autoškoly (YouTube/Get Licensed)

Lamborghini Aventador, které dříve vlastnil YouTuber KSI, nyní slouží jako vůz autoškoly (YouTube/Get Licensed) | foto: youtube.com

Vzpomínáte si ještě, v jakém automobilu jste dělali autoškolu? Pro většinu z nás to nejspíš byl letitý model domácí automobilky, který už toho dost pamatoval. V zahraničí se však můžete propracovat k řidičskému volantu i za volanty mnohem exkluzivnějších automobilů, které pod kapotou ukrývají klidně i stovky koní. Důkazem budiž jeden z nejnovějších a bezesporu i nejextrémnějších: Learnerghini.

Pokud se podíváme na vozový park českých autoškol, povětšinou uvidíme hatchback domácí automobilky/koncernu VW, který by měl většině studentům k osvojení základů bezpečné jízdy a předpisů bohatě stačit. V zahraničí se však autoškoly snaží ulovit zájemce o služby autoškol podstatně zajímavějšími kousky.

Skvělý příklad bychom nalezli například ve Velké Británii, kde si zájemci o řidičský průkaz mohou osvojit základy za volantem Lamborghini Aventador. Pod jeho kapotou je přitom ukryt původní 6.5 litrový motor V12 o výkonu přes 690 koní. Někomu to může přijít zbytečné, jiným zase nebezpečné. Podle marketingového oddělení společnosti „Get Licensed" by se ale mělo jednat o skvělý nápad.

Společnost Get Licensed provozuje webový portál, který zprostředkovává kontakt mezi zájemci o získání řidičského průkazu a instruktory v okolí. Kromě toho má ale tato společnost i YouTube kanál, kde se nedávno pochlubila pravděpodobně nejvýkonnějším vozidlem autoškoly na světě.

Tím je právě ono oranžové Lamborghini Aventador, které původně patřilo YouTuberovi s přezdívkou KSI. Ten jej nechal v minulosti několikrát upravit pomocí výrazných barevných fólií, díky čemuž vždy působilo dost extravagantně. O aplikaci fólií se vždy starala společnost Yiannimize, která vůz upravila i tentokrát.

Místo chromově fialové nebo černé folie byl však vůz nyní z části zahalen do zelené fólie, která má lépe upozornit na vůz autoškoly. Navíc dostal i střešní nástavbu s reklamou na autoškolu a několik dosti výrazných samolepek, díky kterým bude každému jasné, že se rodí nový petrolhead.

zdroj: youtube.com

Natočené video má samozřejmě zaujmout a přilákat společnosti nové klienty, což se s podobným vozem nejspíš daří. Nás by ale zajímalo, jaké úpravy byly uvnitř vozu podniknuty. Řekněme si totiž na rovinu, že svěřit téměř 700 koní do rukou nezkušenému řidiči chce buď skvělou pojišťovnu, nervy ze železa, absenci pudu sebezáchovy nebo pořádně propracovaný systém, díky kterému bude moci instruktor rychle převzít kontrolu. S Lamborghini Aventador se totiž ze srandy může stát průšvih až povážlivě rychle.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu