Rally Monte Carlo a Subaru WRT

Tomáš Urban, 19. ledna 2008, 17:29 Google+

Subaru se chystá na Rally Monte Carlo 2008.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Atkinson, Chris

Atkinson, Chris | foto: Subaru WRT

Sdílejte článek

Na posádky Subaru WRC čeká v Mone Carlu 365 ostrých kilometrů. Závodníky čeká proměnlivé počasí. Asfalt tak může být velmi nevyzpytatelný. Může být sucho, mokro ve vyšších polohách i sníh a led.
Subaru WRT startuje se dvěmi vozy. Pro posádku Peter Solberg  - Phil Mills  bude Monte Carlo 122. podnikem, který spolu absolvují. Druhou posádkou bude Chris Atkinson - Stephane Prevot, kteří spolu startují už od Rally  Argentina. Třetí vůz nebude nasazen, jelikož ‚Špatněl Xevi POns nesehnal dostatek financí.
Posádku mají k dispozici vozu Subaru Impreza WRC2007. Peter Solberg bude mít startovní číslo 5, a bude to jeho sedmé Monte. Chris Atkinson bude mít startovní číslo 6 a v Monte pojede počtvrté. Loni Dokázal tři RZ vyhrát.
Šéf týmu David Richards říká: "Bude to velká loterie, počasí nám může nahrát, ale může také veškeré dobré vyhlídky zhatit, uvidíme. Budu velmi spokojený, když některá naše posádka dosáhne na pódiové umístění. Je to rally při které se může stát opravdu všechno,".
Paul Howarth, hl.inženýr k tomu dodává: "Monte je podnik, který je převážně o pneumatikách. V letošním roce bude na rychlostních zkouškách i sníh. Je těžké vybrat správné gumy na stále se měn¨ící charakteristiku asfaltu, aby stále měla guma správnou přilnavost. Je zde mnoho pilotů, kteří budou chtít dosáhnout co nejlepšího výsledku. Na začátku sezóny je dobré především dojet, a získat tak nějaký základ pro další podniky v sezóně,".
Rovněž jezdci se vyjádřili k blížícímu se Monte Carlu
Peter Solberg: "Velmi důležité bude dostat se do správného rytmu a zvolit rozumné tempo. Bez protiprůrazového systému v pneumatice, člověk nemůže tolik riskovat, pokud chce dokončit soutěž. Na RZ bude letos určitě i sníh. Monte Carlo se dosti záludná soutěž. Bude zajímavé a velmi důležité kdo jaké zvolí pneumatiky a jak se přizpůsobí podmínkám. Ten komu se toto obojí podaří bude vítězem,".
I druhý jezdec Subaru Chris Atkinson komentuje Monte Carlo: "Je to velmi zajímavý podnik. V servisním areálu může pršet, na RZ výše může sněžit. Nikdy jsem zde nezažil, že by se tak stalo, proto to bude pro mne něco velmi nového. Vždy jsme zde ale udělal myslím dobrý výsledek, ale letos to bude o mnoho náročnější než při mých minulých startech. Důležité bude dovézt body, vždyť sezóna je teprve na samém začátku,".
Celý tým Subaru WRT už měl možnost testovat nové asfaltové obutí Pirelli u Lyonu ve Francii. Krátce na to následoval dvoudenní test sněhových gum ve Švédsku. V lednu se stal oficiální testovacím jezdcem Marko Martin, což je a bude pro tým velkým přínosem.
Vytisknout

Diskuze: Rally Monte Carlo a Subaru WRT

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Kresta, Roman - Gross, Petr

Co pojede Roman Kresta ...

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud