Suma - Sumárum: Loeb vs. Hirvonen 2008 II.

Jan Němec, 15. listopadu 2008, 17:39 Google+

V prvním díle Suma - Sumárum, jsme opustili oba adepty na titul mistra světa za stavu Loeb 30 a Hirvonen 25 bodů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loga

Loga | foto: www.wrc.com

Sdílejte článek

Další soutěží byla rally Jordánsko, kde byla přichystána tvrdá a hladká šotolina (kterou mnoho jezdců přirovnávalo k asfaltu). Ale stačilo vyjet jen metr mimo trať a už tam číhaly velké a ostré kameny připravené rozervat pneumatiky na kusy. Hned na RZ 1 dostaly svou první příležitost. Mikko Hirvonen najel kvůli neodladěnému rozpisu rychleji do zatáčky a po chvilce poskakování mezi balvany se vrátil zpět na trať. Problémy měl také Loeb, když ho neposlechl vůz a podíval se mimo silnici. A kvůli těmto potížím a také nevýhodné pozici na trati byl na konci první etapy Loeb druhý a Hirvonen čtvrtý. Druhý den nasadil Loeb ke strhujícímu úniku, ale při přejezdu se nešťastně srazil s Conradem Rautenbachem a bylo po všem (dokončil celkově až desátý). Hirvonen se tedy dostal na třetí příčku a vedení měl těsně na dostřel. Díky taktice pak měl ve třetí etapě výhodnou pozici na trati a jelikož zvládl jet výrazně lépe než soupeři, připsal si vítězství.

Loeb 30:35 Hirvonen

Následovala prázdninová pauza a aby té šotoliny nebylo málo, po ní se jela nejrychlejší rally sezóny – Finsko. Na doslova nepřátelské půdě Loeb nikdy nevyhrál a chtěl to změnit. Hirvonen zase chtěl ukázat, že právě on je nejlepší na rychlých lesních cestách. A podle toho to také vypadalo. Oba jeli rychleji než všichni ostatní a rozhořel se nádherný souboj. V něm byl malinko úspěšnější Loeb a druhý den to bylo úplně to samé. Oba jeli naprosto na maximum a ujížděli všem soupeřům. A třetí etapa byla jako přes kopírák. Nádherný souboj až do konce, ve kterém byl po více než 350 kilometrech nakonec přece jen o 9 sekund rychlejší Loeb.

Loeb 66:67 Hirvonen

Rozdíl jediného bodu po devíti závodech. Mohli bychom si přát těsnější souboj? A jak to nakonec dopadlo? Dozvíte se v posledním díle „Suma sumárum“. Zatím nashledanou :)

 

 

Vytisknout

Diskuze: Suma - Sumárum: Loeb vs. Hirvonen 2008 II.

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Štajf, Vojtěch

Subaru opět partnerem pražského rallysprintu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud