Al Qassimi vybojoval svůj první světový bod

iM2, 5. února 2009, 01:05 Google+

Khalid Al Qassimi by si teď rád připsal další světové body, poté co v Irsku tento víkend vybojoval jeho historicky první světový bod.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ford

Ford | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Al Qassimi, který se letos zúčastní vybraných podniků jako trojka továrního týmu BP Ford Abu Dhabi WRT, začal poměrně solidně, když hned na první rally dokázal získat svůj první bod. Během prvního dne měl však poměrně štěstí, když jel na průběžné desáté příčce a na RZ4 sjel z trati a trefil strom. To ho sice přibrzdilo a propadl se na 13. pozici, ale pak zajížděl slušné časy a druhý den zakončil na osmém místě. Tuto příčku si pak udržel až do cíle v Sligu.

Zajel dokonce 10 časů v TOP10 a jednou se vybičoval k výkonu opravdu nečekanému, když zajel na RZ2 6. nejrychlejší čas. „Celý víkend jsem na to tlačil. To, že jsem získal svůj první bod na tak těžké rally, mi dodává hodně důvěry. Snažíme se dostat Abu Dhabí na mapu rallyových podniků a to, že jsem prvním jezdce ze Spojených Arabských Emirátů, kterému se povedlo bodovat na světové úrovni je velmi dobré. Jsem rád, že jsem byl schopný se zrychlovat a doufám, že během sezony budu moci získat více bodů.“


Khalid se za tovární tým svezl již v sezónách 2007 a 2008

 


Khalid se také dostal k otázce jeho pátečního výletu mimo trať. „Vjel jsem do zatáčky, ve které bylo bahno. Snažil jsem se udržet vůz na trati, ale ztratil jsem nad ním kontrolu. Narazili jsme do nějakých stromů, na poslední chvíli jsem však naštěstí zatáhl ruční brzdu, takže jsme to schytali z boku. Bylo to tak v 50ti kilometrové rychlosti, kdybych ty stromy trefil předkem, tak by to mělo větší následky,“ zakončil Al Qassimi.

Vytisknout

Diskuze: Al Qassimi vybojoval svůj první světový bod

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Citroën

Citroën chce Atkinsona

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud