Marcus Gronholm se vrací !!!

Tomáš Urban, 23. února 2009, 20:04 Google+

Malý návrat velkého jezdce se chystá pro Rally Portugal 2009.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Gronholm, Marcus

Gronholm, Marcus | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Jedenačtyřicetiletý Fin Marcus Gronholm se vrací na trať světového šampionátu. Nebude to jen do role předjezdce, ale uvidíme jej v ostrém nasazení.

Gronholm pojede s vozem Subaru Impreza WRC poslední specifikace. Vůz provozuje Prodrive. Změny na místě spolujezdce se nekonají, takže jej bude navigovat Timo Rautiainen.

"Rozhodnutí o návratu jsem udělal teprve nedávno" říká Marcus Gronholm a dodává: "Odpočinul jsem si a teď si možná hloupě říkám, že je čas si rally užívat a bavit se jízdou," .

"Nejedu na vítězství. Několik prvních zkoušek si počkám, jak rychlí jsou ostatní kluci. Pak se uvidí. Hlavní úkol je cítit se v pohodě. Hlavně na tratích, které z loňska trochu znám, " dodává Marcus Gronholm.

Marcuse čeká velká porce testování. A jaké je Subaru WRC? "Měl jsem možnost se lehce s autem svézt v Norsku. Naplánoval jsme zde další testy na Březen. Asi uděláme několik změn, ale dnes zatím nemůžu říct jaké to auto je. Vše nasvědčuej tomu, že dokážeme zajet dobré časy," uzavírá povídání Gronholm.

Šéf Prodrivu Richard Taylor k tomu říká: "S Marcusem Gronholmem jsme se kontaktovali už před koncem loňské sezóny, což není tajemstvím. Uděláme vše pro to, aby se cítil v autě jako ryba ve vodě,".

Marcus Gronholm - Timo Rautiainen pojedou s vozem Subaru Impreza WRC, se kterým jeli Solberg s Atkinsonem v loňské sezóně Rally Great Britain. Vůz bude osazen tlumiči Öhlins. "Je pravda, že za současného stavu nemůžeme plně homologovat vůz 2009. Proto Marcus bude mít k dispozici to nejlepší co může mít v rámci našich možností, " uzavírá Richard Taylor.

Vytisknout

Diskuze: Marcus Gronholm se vrací !!!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Latvala, Jari-Matti

Konec WRC?!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud