Solberg je frustrovaný a bezradný

iM2, 24. února 2010, 21:01 Google+

Po nepodařeném vstupu do sezony ve Švédsku je Petter Solberg docela zklamaný. Pořád zůstává nejasné, proč se Norovi tak nedařilo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Solberg, Petter

Solberg, Petter | foto: www.pettersolberg.com

Sdílejte článek

Byl to začátek k zapomenutí. Už od začátku rally byl Petter Solberg bez šance. Petter se přitom na soutěž poctivě připravoval. S aktuálním materiálem přímo od Citroënu mohl klidně atakovat špičku. Nakonec však obsadil deváté místo se ztrátou přes deset minut, což bylo daleko za očekáváním.

„Nenašli jsme k tomu žádnou rozumnou odpověď. Jediné, co vím, je, že skvělý pocit, který jsem z vozu měl během testů před závodem, byl během rally pryč. Před soutěží jsem absolvoval dvě místní soutěže a dva dny jsem testoval na různých tratích. Během rally panovaly stejné podmínky, jako při testech. Už na divácké zkoušce jsem ztratil sedm vteřin! Neměl jsem z toho dobrý pocit, nedokázal jsem chodit pozdě na brzdy a dostatečně brzy akcelerovat,“
vysvětluje Petter.



Solbergův tým po skončení soutěže odeslal diferenciál C4 WRC týmu Citroën Racing na překontrolování, protože by se mohlo jednat o možnou příčinu problému: „Budeme se snažit přijít na to, v čem byl problém. V současné době nelze nic vyloučit. Je mnoho důvodů, které mohou být příčinou našich špatných časů. Je klidně možné, že už na to nemám. Kdo ví? Možná na mě bylo až moc práce a stresu při hledání sponzorů a zajišťování týmu. Možná jsme nebyli dostatečně připravení. Po soutěži jsem ležel tři dny v posteli, protože jsem byl úplně vyřízený.“

„Cítím se ve špičkové formě a po testu, který se odehraje během víkendu, budu vědět, jak je na tom auto. Naší malou výhodou ze Švédska tak jedině zůstane dobrá startovní pozice pro Mexiko. Je to rally, na které se mi vždy dařilo a už jsem zde i vyhrál. Podle výsledku, kterého jsme dosáhli ve Velké Británii v minulé sezoně, by se nám v Mexiku mohlo dařit, zvláště když budeme mít tak dobré auto,“ zakončil Petter Solberg.

 

Vytisknout

Diskuze: Solberg je frustrovaný a bezradný

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

villagra, frederico

V Argentině se pojede superspeciálka ve městě

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud