Francie - Martin Prokop po dvou etapách šestý v S-WRC

BPA, 3. října 2010, 08:16 Google+

Sobotní etapa Francouzské rally 2010 byla pro všechny účastníky nesmírně náročná. Jízdu komplikoval déšť a bláto vytahané na silnici. Martin Prokop s Janem Tománkem a vozem Ford Fiesta S2000 figurují před posledním dnem na 6. pozici hodnocení S-WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Prokop, Martin - Tománek, Jan

Prokop, Martin - Tománek, Jan | foto: www.fiestas2000.com

Sdílejte článek

V sobotu čekalo na účastníky osm rychlostních zkoušek o celkové délce 150 kilometrů, vřetně dvou průjezdů nejdelší vložkou celé soutěže. Dopolední sekci poznamenal déšť, celý den pak bláto, které vozy vytahaly na trať při zkracování průjezdů zatáčkami.

Po pátečních problémech s posilovačem řízení figurovala posádka Czech Ford National Teamu ve složení Martin Prokop - Jan Tománek s výraznou časovou ztrátou na šestém místě v hodnocení účastníků šampionátu S-WRC, který je letos premiérově vypsán pro vozy kategorie Super 2000. Na náročných sobotních erzetách nijak zásadně nechyboval nikdo ze soupeřů jedoucích před českou dvojicí, proto šesté místo patřilo úřadujícímu juniorskému mistru světa i po dvou třetinách Francouzské rally 2010.

Martin Prokop: „Po pátečních problémech s posilovačem řízení to v sobotu bylo peklo. Neuvěřitelně mě bolely ruce. Z našeho pohledu se ale ve druhé etapě nedalo už nic zkazit, ani vylepšit. Kvůli blátu se z tratě moc rozpoznat nedalo. Za deště bylo v zatáčkách hodně vytahaného bláta a celou trať pokrýval kluzký film. Bylo to hodně nepříjemné, i když my už jsme to chtěli více méně prostě projet. I tak jsem měli tolik krizovek, že jsem z toho byl až vystrašený. Hned na první vložce vedoucí skrz vinice jsme si udělali výlet do ryzlinku. Na poslední erzetě nám navíc znovu odešel posilovač. Užili jsme si své, ale rozhodně jsme nebyli jediní. S otrhanými a otlučenými auty dojížděl do servisu kde kdo.“

Musím říct, že jsem hodně rozčarovaný z organizace soutěže. A nejsem v tom sám. Ze začátku byli jezdci rozpačití, ale teď už si stěžují všichni včetně Loeba a Ogiera. Organizačně je tato soutěž příšerná. Obrovský propadák. Například poslední sobotní vložka se musela přerušit kvůli opilým fanouškům. Rozpoutala se velká diskuze mezi jezdci, kteří měli test ještě jet a organizátoři. Ze závodníků už nikdo nechtěl jet, protože hrozilo, že se na trati budou pohybovat diváci, všichni jsme měli studená auta a navíc se začalo stmívat. Pořadatelé ale byli neústupní, i když všichni jezdci byli naštvaní. Navíc kvůli špatnému zajištění se posouval harmonogram už v pátek. Tohle tu nikdo nečekal.“

V neděli 3. října je na programu závěrečná etapa Francouzské rally. Na posádky v jejím rámci čeká ještě 56 měřených kilometrů rozdělených do čtyř rychlostních zkoušek. Na cílovou rampu vyjedou nejúspěšnější posádky okolo 15. hodiny.

Půlhodinové sestřihy jednotlivých etap Francouzské rally můžete sledovat ve vysílání SPORT 5, první české satelitní a kabelové televize zaměřené výhradně na motorismus a motoristický sport, od soboty 2. října do pondělí 4. října v premiéře vždy od 8 hodin.






Průběžné pořadí Francouzské rally 2010 v hodnocení S-WRC po 2. etapě:
1. SANDELL - AXELSSON (ŠKODA FABIA S2000) 3:02:17.6 hod
2. BRYNILDSEN - MENKERUD (ŠKODA FABIA S2000) + 14.0 s
3. KETOMAA - STENBERG (FORD FIESTA S2000) + 1:50.9 min
4. KOSCIUSZKO - SZCZEPANIAK (ŠKODA FABIA S2000) + 2:49.4 min
5. PONS - HARO (FORD FIESTA S2000) + 2:53.9 min
6. PROKOP - TOMÁNEK (FORD FIESTA S2000) + 9:20.1 min
7. SOUSA - DA SILVA (FORD FIESTA S2000) + + 19:10.8 min
8. MAURIN - THIMONNIER (FORD FIESTA S2000) + 35:05.3 min
9. LLOVERA - MARTÍ (FIAT ABARTH GRANDE PUNTO S2000) + 43:56.4 min


Průběžné pořadí S-WRC 2010 po 8 z 10 podniků:
1. X. PONS (ESP) 96 bodů, 2. M. PROKOP (CZE) 96, 3. J. KETOMAA (FIN) 83, 4. P. SANDELL (SWE) 74, 5. E. BRYNILDSEN (NOR) 54, 6. M. KOSCIUSZKO (POL) 48...

Vytisknout

Diskuze: Francie - Martin Prokop po dvou etapách šestý v S-WRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Prokop, Martin - Tománek, Jan

Francie - Nefungující posilovač řízení vyřadil Prokopa z boje o vítězství

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud