Kam Sordo zamíří na příští sezónu?

iAdam, 8. října 2010, 08:47 Google+

Španěl Dani Sordo připustil, že na nadcházející sezónu stále nemá podespanou smlouvu. Přemýšlet o své budoucnosti bude intenzivněji až po domácí soutěži.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Monte Carlo

Rally Monte Carlo | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Sordo poslední čtyři roky odjezdil u francouzské značky Citroen a podle jeho slov by u ní také do budoucna rád zůstal. I týmový šéf Olivier Quesnel by si Sorda chtěl nechal, ale žádná smlouva zatím podepsána nebyla.

"O nadcházející sezóně jsme již mluvili," říká Sordo. "Ale v tutu chvíli není zatím nic potvrzené. Účinkování v týmu Citroen pro mě bylo velmi příjemné. Pro příští rok se počítá hlavně se Sebastieny (Loebem a Ogierem) a my musíme zhodnotit, jaká pozice by byla pro nás. Nyní to ale nevím."

Sordo také připustil, že se po angažná poohlíží i u jiných týmu. "Je tu několik možností, ale jak jsem říkal, teprve si je musím vyjasnit."

Nedávno se také mluvilo o možném přestupu Sorda ke konkurenčnímu Fordu. Na otázku přestupu Sorda ke konkurenci má ale vedoucí evropských sportovních aktivit Fordu Gerard Quinn jasnou Odpověď. "Jsme velmi spokojení s jezdci, se kterými máme podespanou smlouvu na příští rok."

Sordův nejbližší cíl ve světovém šampionátu je tedy jasný - uspět na domácí půdě. Až pak se rozhodne o jeho budoucnosti. Bude ještě zajímavé sledovat, jak se nakonec Španěl rozhodne. Citroen prohlásil, ža pro příští sezónu zvládne připravit čtyři nové vozy. Kromě Sebastienů, kteří již smlouvu podepsali, však nyní jezdí další tři vozy současné specifikace WRC od Citroenu (Sordo, Raikkonen a P. Solberg). Je tedy jasné, že na někoho musí vyjít "černý Petr".

V tomto případě by to však asi byl spíše Petter Solberg, který jediný jezdí jako soukromník. Na druhou stranu je zřejmé, že Fordu by se hodil nějaký jezdec pro asfaltové soutěže, což ukázaly i výkony obou Finů v nejen v Bulharsku, ale i jinde na asfaltu. Právě takovou posilou by mohl být právě Sordo...

Vytisknout

Diskuze: Kam Sordo zamíří na příští sezónu?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Rally Zlín nadchla pozorovatele. Získala TOP ohodnocení

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud