Wilks opouští Škodu, posílí Peugeot!

iAdam, 28. října 2010, 21:19 Google+

Brit Guy Wilks podepsal dohodu s Peugeotem UK. Příští rok ho tedy uvidíme na jedenácti podnicích IRC s vozem Peugeot 207 S2000. Po roce tak opouští mladoboleslavskou značku a v týmu nahradí Meekeho.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally russia

rally russia | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Brit Guy Wilks, kterého jsme měli letos v IRC možnost vídat ve voze týmu Škoda UK, u Škody končí a podpisem se na příští rok zavázal u Peugeotu UK. Končí tím tedy období spekulací o tom, kdo nahradí loňského mistra IRC Krise Meekeho v týmu Peugeout UK. Meeke bude totiž příští rok startovat v týmu Mini, který nově vstoupil do mistrovství světa.

S touto novinkou přišel server autosport.com, který zároveň uvádí, že Peugeot zatím odmítl uvést další podrobnosti a sám Wilks byl k nezastižení. S největší pravděpodobností se však Brit v novém týmu ukáže již na lednovém Monte Carlu.

I sám Meeke tipoval Wilkse na pozici svého náhradníka. Podle jeho slov je to zkušený závodník, který by byl pro Peugeot nejlepší sázkou. "Tým dosáhl jistých výsledků a pro to, aby se udržel program stále na úrovni a měl šanci na vítězství, potřebuje jezdce, jako je Guy (Wilks)," říká Meeke, šampion IRC roku 2009, který nyní bude usedat do nové speciálu Mini Countryman WRC v mistrovství světa.

Nutno dodat, že Wilks je pro tým, hledající do své sestavy zkušeného Brita, zřejmě skutečně nejlepší volbou. Wilks není v IRC žádným nováčkem. Dvojnásobný britský šampion loni proháněl v první části IRC Proton, aby na poslední podnik sezóny v domácí rally přesedl do Fabie S2000 - a hned z toho bylo vítězství. Letos Wilkse především zbrzdila havárie na Sardinii, po které musel řadu podniků vynechat.

Dosud ukazuje, že počítat se s ním musí především na šotolině. Na asfaltu má proti absolutní špičce ještě drobné rezervy. Z pohledu šampionátu je to jistě pozitvní skutečnost. Škoda letos fakticky neměla žádného seriózního konkurenta. Při Meekeho až neuvěřtelné smůle, kdy řadu podniků nedokončil vlastní vinou nebo vinou technické poruchy, mohl pravidelně bodovat jen Magalhaes, který na nejrychlejší většinou nestačil. Pravidleným účastníkům IRC výrazně zatápěl na Peugeotu startující italský mazák Andreucci, který však startoval pouze na dvou domácích soutěžích.

Zdroj: autosport.com

Vytisknout

Diskuze: Wilks opouští Škodu, posílí Peugeot!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Prokop, Martin

Cyprus rally: Na koho se můžeme těšít?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud