Škoda rally šampioni slaví závěr úspěšné sezóny

iAdam, 21. listopadu 2010, 08:00 Google+

Důstojné završení a vrchol maximálně úspěšné sezony 2010 pro značku Škoda představuje společné setkání rally rodiny Škoda, které se uskutečnilo v Praze 20. listopadu. Letošní ržitelé titulů Intercontinental Rally Challenge (IRC), všichni aktuální národní šampioni a mnoho dalších úspěšných reprezentantů projektu Fabia Super 2000 se zúčastnilo Škoda-galavečeru šampionů, aby oslavilo titul ve značkách a jezdcích IRC a dalších šest národních titulů. Všichni zúčastnění se zároveň zapojili do aukce závodní kombinézy šampiona IRC Juho Hänninena. Její výtěžek putuje na podporu Nadace na pomoc opuštěným dětem, kterou zastřešuje bývalá špičková topmodelka Tereza Maxová.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loix, Freddy - Miclotte, Fréderic

Loix, Freddy - Miclotte, Fréderic | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Letošní rally sezona byla pro značku Škoda fantastická, jedna z nejúspěšnějších v naší téměř 110-ti leté historii motorsportu. Obzvláště potěšující je, že byla úspěšná i z obchodního hlediska. Privátním zákazníkům jsme dodali již téměř 30 vozů. Celá společnost Škoda Auto je hrdá na tento úspěch, v příštích letech bude naše angažmá v motorsportu pokračovat," zdůraznil Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, předseda představenstva Škoda Auto.

Hlavní sportovní eso večera, šampion IRC Juho Hänninen, byl dojatý: „Dnešní večer je pro mne obzvláště emotivní závěr velké sezony. Během soutěže musíte být koncentrovaný na maximum, dnes jsem však skutečně uvolněný a vše si vychutnávám“.

V sezoně 2010 získal tovární tým Škoda Motorsport titul ve značkách v šampionátu IRC a tovární jezdec Škody Juho Hänninen s Mikko Markkulou titul mezi jezdci, následováni týmovými kolegy Janem Kopeckým s Petrem Starým. Celkově zvítězila Škoda v sedmi soutěžích, tři z nich vybojoval Juho Hänninen, tři Freddy Loix a jedno Jan Kopecký. K tomu získala česká značka s vozy Fabia Super 2000 šest titulů národních šampionů: Matthias Kahle/Peter Göbel v Německu, Pavel Valoušek/Zdeněk Hrůza v České Republice, Raimund Baumschlager/Thomas Zeltner v Rakousku, Rogher Feghali/Nabil Njeim v Libanonu, Alberto Hevia/Alberto Iglesias ve Španělsku a Jozef Béreš/Róbert Müller na Slovensku.

Vytisknout

Diskuze: Škoda rally šampioni slaví závěr úspěšné sezóny

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Sordo, Dani - Vallejo, Diego

Video: Sordo na Monza Rally Show naposledy v Citroënu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud