Oficiálně: Ford zůstává ve WRC a potvrzuje Solberga!

iM2, 15. prosince 2011, 14:47 Google+

Ford dnes ukončil spekulace o jeho krátkodobém setrvání ve WRC. V MS bude závodit minimálně do konce roku 2013. Po absolvování dnešního testu také potvrdili Pettera Solberga jako továrního jezdce na příští sezonu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka

Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Malcolm Wilson a jeho M-Sport, který se staral o aktivity Fordu ve WRC od roku 1997, tak budou činit i v následujících dvou letech. Dnes byl také potvrzen Petter Solbeg jako druhý tovární jezdec vedle Jariho-Mattiho Latvaly.

Šéf Fordu pro Evropu, Gerard Quinn, k tomu říká: "WRC je nejtěžší motoristickou disciplínou pro auta vycházející z produkčních modelů. Díky WRC můžeme ukázat charakteristiku našich silničních aut a dát tak jasnou zprávu našim zákazníkům a fandům ohledně vášně a odbornosti Fordu."

"Cítíme, že timing našeho oznámení je dobrý. Museli jsme se přesvědčit o stabilitě šampionátu a ujistit se, že bude poskytovat dobrou hodnotu a zvyšovat globální publicitu. Diskutovali jsme to s našimi akcionáři a poté, co jsme dostali příslib, se těšíme, až se budeme moci opět zaměřit na soutěžení."

"S M-Sportem a jeho lídrem, Malcolmem Wilsonem, vytváříme skvělý tým. Jari-Matti Latvala je jednou z vycházejících hvězd motorsportu. Mnoho lidí ho už bere jako nejrychlejšího jezdce ve WRC. Letos ukázal svoji konzistentnost a to, že umí jezdit na všech površích. Věříme, že ve své nové roli lídra týmu bude vzkvétat. Těšíme se také na to, až uvidíme jeho rychlost na měřených testech po celém světě."

Ford, který dosáhl na rekordních 79 vítězství ve WRC, také odtajnil jejich zbarvení pro rok 2012. Fiesta bude vypadat poměrně podobně letošnímu vozu, jen loga dosavadního sponzora, společnosti Abú Dhabí budou chybět.

Ford také potvrdil angažování bývalého mistra světa, Pettera Solbega. 37letý Nor, který svůj titul vyhrál v roce 2003 se Subaru, v minulých třech sezonách vedl svůj vlastní tým nasazující Citroëny, za který také závodil.

Tato jednoletá smlouva znamená, že jednak tedy definitivně nahrazuje Mikka Hirvonena, který odešel k Ciroënu, a také, že bude závodit s vozem Ford poprvé od Rally Finland 2000. Jeho navigátorem i u Fordu zůstává Chris Patterson.

Gerard Quinn k tomu říká: "To, že se Petter připojuje k našemu týmu, nám přivádí jednoho z nejvíce zkušených a okázalých jezdců zpět do týmu, kde kdysi začínal jeho profesionální kariéru. Světový titul a 13 vítězství jsou důkazem jeho schopností a jeho obrovské zkušenosti budou výborným přínosem pro náš tým."

Vytisknout

Diskuze: Oficiálně: Ford zůstává ve WRC a potvrzuje Solberga!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Ostberg, Mads

Ben Sulayem se distancoval od možného prodeje WRC

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud