Volkswagen: Sainz pozvedl úroveň týmu

iM2, 2. ledna 2012, 11:40 Google+

Šéf týmu VW, Kris Nissen, pochválil dvojnásobného mistra světa v rally, Carlose Sainze za to, že pozvedl konkurenceschopnost týmu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Nissen, Kris

Nissen, Kris | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Carlos Sainz vyhrál Dakar roku 2010 ve VW Race Touaregu a s týmem zůstal i po jeho přechodu do WRC. Nissen teď řekl, že to byla profesionalita Sainze, co týmu pomohlo stát se tak dominantním na Dakaru. Tovární tým Volkswagenu zde získal tři vítězství v řadě.

"Na Dakaru jsme mohli vidět, že jsme se posouvali rychle dopředu, když jsme v autě měli Carlose s jeho profesionálním přístupem," řekl Kris. "Nebylo to tak, že by ostatní byli špatní jezdci, ale ti ostatní pocházeli přímo z Dakaru. Zatimco Carlos pocházel z motorsportu, kde potřebujete být rychlí vždy, musíte být pořád soustředění, vše musí být 100%, vše."

"Snažili jsme se to Carlosovi poskytnout a ušli jsme spolu dlouhou cestu. V Carlosovi jsme měli oporu. Jsem velmi rád, že teď mám Carlose po svém boku, pomáhá mi v tom na to správně zatlačit."

Sainz už pilotoval vývojovou verzi Pola R WRC. Nissenem byl již požádán, aby se s vozem účastnil World Rally Championship. "Carlos je zde, protože má s Volkswagenem dlouhodobou smlouvu. [Jeho úkolem je] Postavit tým a následovat ho, když budeme začínat. Jeho zkušenosti jsou pro nás nedocenitelné."

Sainz odmítl nabídku na závodění, zároveň však připustil, že v budoucnu chce pokračovat v testování Pola. "Je pěkné být tu s VW a být součástí jejich programu. Na Dakar mám dobré vzpomínky a vím, že tento tým může být silný také ve WRC, ale musíme tvrdě pracovat, aby se nám to podařilo. V této oblasti motorsportu jsme noví a předtím, než budeme moci bojovat s Citroënem nebo Fordem, musíme ještě hodně testovat."

 

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen: Sainz pozvedl úroveň týmu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Hirvonen, Mikko

Hirvonen je rád, že Ford zůstává ve WRC

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud