Matthew Wilson se vrací do WRC, zatím pouze na 1 soutěž

iM2, 20. srpna 2012, 22:57 Google+

Matthew Wilson se vrací do WRC. Návrat do mistrovství světa v automobilových soutěžích ho čeká při jeho domácí soutěži, Rally GB. Cíle si přitom dává vysoké, chce vyrovnat svůj loňský výkon (byl 5.).

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wilson, Matthew

Wilson, Matthew | foto: Stobart Motorsport

Sdílejte článek

Matthew Wilson se vrací do MS. Od lednové Rally Monte Carlo se do žádné soutěže MS nezapojil.  Brit poté před Rally Sweden trénoval, ale uklouzl na ledu, zlomil si kotník a musel si dát pauzu. Jenže ta trvala déle, než si sám představoval.

Jenže teď se Matthew vrací. Na domácí soutěži opět usedne za volant vozu z dílen M-Sportu, Fordu Fiesta RS WRC. Pojede za tým M-Sport, jeho kolegové budou Ott Tänak a Evgeny Novikov. Fiesta bude ve zcela novém designu (sponzor, který zaplatil start na Monte Carlu, již s M-Sportem nespolupracuje).

Před domácí soutěži si jezdec věří, vloni zaznamenal 5. místo a v posledních 5 vystoupeních na této šotolinové soutěži se vždy vešel do TOP10: "Je skvělé se vrátit do MS. Fakt, že to vyšlo na domácí soutěži, je výborný. Jsem hrdý na svoji zemi, podpora je skvělá (jeho start platí právě a pouze místní firmy, pozn. red.). Je pravdou, že jsem ještě letos žádnou šotolinovou soutěž nejel. Bude tudíž velmi těžké hned od začátku držet vysoké tempo."

"Nemůžu se dočkat, až se opět posadím za volant. Doufám, že se mi podaří zopakovat 5. místo z loňského roku. Pro všechny britské fanoušky bych chtěl na domácí soutěži zajet dobrý výsledek," říká jezdec. Welšská rally se jela poprvé v roce 1932 a řadí se tudíž mezi nejstarší pořádané soutěže. Dříve byla soutěž známá pod názvem RAC Rally a v MS je od roku 1973. Díky svým rychlým a technickým zkouškám je mezi jezdci i fanoušky velmi oblíbená.

Vytisknout

Diskuze: Matthew Wilson se vrací do WRC, zatím pouze na 1 soutěž

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Hirvonen, Mikko

Hirvonen chce být v Německu alespoň druhý

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud