VW testoval upravené, ne však ještě finální Polo + video z testů

iM2, 22. září 2012, 00:02 Google+

Se dvěma testovacími dny ve Finsku pokračoval Volkswagen Motorsport s přípravami na příští ročník WRC. Polo R WRC se při této příležitosti prezentovalo poměrně optimisticky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Volkswagen Motorsport

Volkswagen Motorsport | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Polo také ve Finsku ukázalo svůj pravý vzhled, i když bylo ještě překryto drobnou maskovací fólií. Na rychlých cestách kolem finského Jämsä byly změny vyzkoušeny s ohledem na místní skoky a vysoké rychlosti. Bylo zkoušeno také chování vozu s malým zadním křídlem ze speciálů S2000. Podle pravidel totiž musí výrobce homologovat i S2000 verzi svého speciálu, až poté nsáleduje opravdové World Rally Car. Vyloženě se tak nabízí otázka, jak to udělal Citroën, který hodlá homologovat S2000 verzi své DS3 až nyní? Podle různých spekulací měla DS3 S2000 být připravena od začátku, jen byla ukryta v továrně ve Francii, v pravidlech se ale mluví o homologovaném speciálu S2000...

"Rallyové cesty ve Finsku jsou známé díky svému vysokému tempu a dlouhým skokům. Na to potřebuje moderní WRC auto nejen například optimální trakci a co největší možný výkon, ale i jisté vlastnosti během skoku a jízdní stabilitu ve vysokých rychlostech," říká šéf Volkswagenu pro motorsport, Jost Capito. "Různé komponenty, které jsou vyvinuty na základě simulací a poznatků z větrného tunelu, byly na tomto testu úspěšně otestovány v reálných podmínkách."

Na dvou rozdílných, ale velmi rychlých úsecích cesty absolvovalo Polo R WRC ve středu a ve čtvrtek bezproblémově vzálenost 400 testovacích km. "Test dopadl dobře, s výsledkem můžeme být spokojeni. Polo se při vysokých rychlostech a skocích chovalo dobře, i když jsme zde ještě nebyli s finální verzí," řekl Sébastien Ogier, který se testů účastnil se svým navigátorem, Julienem Ingrassiou. "V čase zbývajícím do našeho debutu na Rally Monte Carlo na nás čeká ještě hodně práce - příští týden testujeme zase v Portugalsku."

Video z testů ve Finsku:

Vytisknout

Diskuze: VW testoval upravené, ne však ještě finální Polo + video z testů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

loeb, sebastian

Citroën: Víme s kým budeme mít v osobě VW příští rok tu čest

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud