Power Stage bude v příštím roce delší

iM2, 11. listopadu 2012, 18:25 Google+

Power Stage zůstane i v roce 2013, ale FIA definovala její novou podobu. Zkouška by měla být reprezentativní pro danou soutěž a její minimální délka je 15 kilometrů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Novikov, Evgeniy - Minor-Petrasko, Ilka

Novikov, Evgeniy - Minor-Petrasko, Ilka | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

S Power Stage přišel bývalý pomotér MS - společnost North One Sport. Poprvé jsme viděli bojovat jezdce o body ve Švédsku 2011, z vítězství se radoval Sébastien Ogier před tehdejším kolegou Sébastienem Loebem a Jarim-Mattim Latvalou. Nejrychlejší tři jezdci vždy obdrželi 3, 2 a 1 bonusový bod. Zajímavostí je, že právě během loňské Švédské rally musel převzít volant soutěžní DS3 WRC navigátor Pettera Solberga, Chris Patterson. 

Letos, i přesto, že North One Sport již není promotérem MS, tak Power Stage zůstala na všech soutěžích. Viděli jsme různé podoby Power Stage - od městské zkoušky pro diváky (př.: Německo), přes normální kratší zkoušku (př.: Monte-Carlo), až po 33 kilometrů dlouhou zkoušku Ouninpohja ve Finsku. 

"Smysl Power Stage zůstane zachován i v roce 2013. Pořadatelé ale budou muset vybrat zkoušku, která bude reprezentovat danou soutěž - to vylučuje zkoušky ve městě, a také bude muset nově měřit minimálně 15 kilometrů. Není však již povinností, aby se jednalo o poslední zkoušku soutěže, pouze bude v poslední den. Podobný připad jsme již mohli vidět letos ve Francii, kde jsme pořadatele požádali, aby postupovali jinak. Chtěli jsme se totiž vyhnout příkladu Německa, kde byla Power Stage odjeta v ulicích Trieru," říká Michel Mouton, manažerka WRC.

"Rok 2013 bude znamenat pro WRC změnu. Je možné, že Power Stage neuvidíme tolikrát v televizi, ale je to nová příležitost pro organizátory, kteří mohou na jejím formátu výrazně zapracovat," pokračuje Mouton. Spekuluje se dokonce o tom, že pořadatelé v Portugalsku zamýšlí Power Stage o délce 52 kilometrů!

Nejúspěšnější jezdec letošního bodování pomocí Power Stage je Sébastien Loeb se ziskem 18 bodů, následuje Petter Solberg (15), Mikko Hirvonen (13), Jari-Matti Latvala (11) a jezdci Evgeny Novikov, Andreas Mikkelsen a Nasser Al-Attiyah získali 1 bod.

Vytisknout

Diskuze: Power Stage bude v příštím roce delší

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Úmrtí

Rallyshow v Uherském Brodě poznamenala tragédie

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud