Václav Pech jun. a Petr Uhel na startu nové sezóny

Zita Vinšová, 31. prosince 2012, 10:17 Google+

Plzeňská posádka EuroOil-invelt teamu přeje fanouškům a příznivcům rallye vše nejlepší, hodně zdraví a štěstí v roce 2013.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally jänner

rally jänner | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Jak se stává tradicí, bývá závěr roku mezi českými soutěžáky hodně hektický. Hned po novém roce se jede Jänner Rallye zařazená jako české a rakouské mistrovství a letošní ročník i jako Mistrovství Evropy nově nazvané ERC (European Rallye Championship).

Příprava Mini Coopera včetně testů v anglickém Prodrive, přestavení podvozku na sníh, jeho  naladění a odzkoušení, zajištění speciálních sněhových pneumatik s hroty a další desítky nutných prací. Tak se dají charakterizovat poslední dva měsíce dění v EuroOil – invelt teamu před nadcházející, jubilejní 30. Jänner Rallye.

Pech s Uhlem prožijí jen zkrácený silvestrovský večer, aby brzy ráno vyrazili na seznamovací jízdy, které začínají 1.1. 2013 v 9.00 hod. ,,Tak myslím, že nejdůležitější věc na Silvestra  budou u nás špunty do uší,“ říká s úsměvem Václav Pech, trojnásobný vítěz Jänneru. ,,Tuto soutěž známe opravdu dobře. Stejně tak, jak jsme zde zažili radost z vítězství, tak jsme zde prožili i porážky a odstoupení. Je to nejtěžší závod na absolvování bez jezdecké chyby. Úzké horské cesty, sníh, led, stále se měnící povrch, nepředvídatelná námraza a velká mezinárodní konkurence jsou každý rok hlavními znaky Jänneru. I když si myslíte, že některou rychlostní zkoušku znáte z dřívějška, nikdy není stejná jako před rokem. Buď je cesta propluhována do jiné šířky, nebo jsou jinak zastrkané sněhové tyčky dělající odlišný poloměr zatáčky. V loňském roce nebylo při tréninku po sněhu ani památky, ale v noci před startem napadla taková nadílka, že pořadatelé jen stěží stačili zajistit průjezdnost tratě. Taková je Jänner Rallye, kterou považujeme za jednu z nejhezčích soutěží, jakou jsme jeli. Doufám, že letos máme nachystáno dostatek variant podvozku, jak na sněhové, ledové, tak i ,,mokrosuché“ podmínky a bude se nám dařit volba pneumatik,“ přeje si Václav Pech.

„Vybrali jsme si trochu delší podzimní přestávku a teď už se všichni těšíme na novou sezonu. Jänner je vždy velmi těžká soutěž, a letos tam bude opravdu výborná konkurence, vzhledem k tomu, že to je úvodní podnik nového Mistrovství Evropy. My jsme připraveni nedat svou kůži zadarmo a věříme, že technické problémy z  podzimu jsou už vyřešeny,“ dodává Ing. Jiří Jirovec.

30. Jänner Rallye odstartuje v pátek 4. ledna 2013 v 7.30 hod. v příhraničním   Freistadtu. Vítězná posádka projede cílovou rampou po absolvování tratě dlouhé 825 km v sobotu 5.ledna v 17.15 hod. ve Freistadtské městské hale. EuroOil – invelt team zve všechny své fanoušky a příznivce motorismu na tento jedinečný závod. 

Vytisknout

Diskuze: Václav Pech jun. a Petr Uhel na startu nové sezóny

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Loprais Team

InstaForex Loprais Team se loučil!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud