Změní Mads Ostberg po Monte Carlu názor na sníh?

iM2, 21. ledna 2013, 04:44 Google+

Mads Ostberg zakončil Rally Monte Carlo jako nejlepší jezdec M-Sportu na 6. místě. Během první soutěže šampionátu ale rozhodně nebyl tím nejrychlejším. Nesmíme ale zapomínat na to, že na Monte Carlu ještě nikdy nestartoval. Podle vlastních slov zde zažil nejhorší podmínky, za kterých kdy závodil.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ostberg, Mads - Andersson, Jonas

Ostberg, Mads - Andersson, Jonas | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Až do 12. rychlostní zkoušky držel Nor 8. pozici, ale pak profitoval z odpadnutí 3 soupěřů (dvou z vlastní stáje) a posunul se výše, jenže na RZ14 i on vyrobil chybu. Díky velkým časovým rozestupům ale spadl pouze o jedno místo níže, takže nebyl 5. ale 6. 

"Podmínky, které panovaly na sobotní první rychlostní zkoušce, byly strašné. Byly vyjety pouze úzké koleje, množství sněhu a břečky bylo neuvěřitelné. Pokud jste se dostali jen na chvilku mimo vyjeté koleje, tak jste už neměli kontrolu nad vozem. Odhaduji, že každému jezdci se to alespoň jednou stalo. Někteří měli štěstí, někteří ne. To byly ty nejhorší podmínky, za kterých jsem kdy závodil. 

Naštěstí se nám podařilo dojet do servisu, nevím co víc k tomu říct. Druhá sobotní zkouška už byla dobrá. Bylo tam sice pár kluzkých míst, ale minimálně byla 'sjízdná'. Další vložka už dopadla hůř, trefili jsme zídku. Během zkoušky jsme museli zastavovat, abychom zkontrolovali, jestli je všechno v pořádku. Vzadu se sice něco ohlo, což nás stálo přes 5 minut, ale naštěstí jsme ztratili pouze jednu pozici."

Mads Ostberg se těší do Švédska, které zná narozdíl od Monte Carla velmi dobře a kde v minulých dvou letech stanul na podium. Letos by chtěl zabojovat o vítězství, ale sníh momentálně nemůže už ani vidět: "Upřímně řečeno, už nemám rád sníh," vtipkuje jezdec. "Za pár dní se to ale změní. Už se těším do Švédska. Nejedeme tam, abychom sbírali zkušenosti a jeli opatrně. Chceme bojovat o vítězství, pojedeme od startu naplno."

Vytisknout

Diskuze: Změní Mads Ostberg po Monte Carlu názor na sníh?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Dakar

Projděte si vítěze Dakaru od roku 1979

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud