Týmovým manažerem Hyundaie Penasse?

iM2, 3. dubna 2013, 15:11 Google+

Alain Penasse, který udělal z GEKO Rally Ypres jednu z nejlepších soutěží v Evropě a pomohl znovuoživit Belgický rallyový šampionát, se pravděpodobně stává novým manažerem Hyundai World Rally Teamu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hyundai i20 WRC

Hyundai i20 WRC | foto: Hyundai Motor News

Sdílejte článek

Alain Penasse má s vedením týmu nebo podniků velké zkušenosti a mezi svými kolegy je vysoce ceněný. Přímo z Hyundaie zatím potvrzení této novinky nepřišlo, avšak server iRally přišel s tím, že Alain Penasse bude pracovat pro týmového šéfa, Michela Nandana, a zároveň bude pokračovat jeho práce s Ypres Rally a Belgickým šampionátem. 

Jen připomeňme, že Hyundai představil evoluci svého i20 WRC na autosalonu v Ženevě minulý měsíc. Nandan ve Švýcarsku pro iRally řekl, že první prototyp i20 WRC by měl být připraven koncem června a s testy by se mělo začít z kraje července. Týmová továrna je momentálně ve výstavbě v německém Alzenau. Prvním závodem nového speciálu by měla být Rally Monte Carlo 2014. 

Stále nevíme nic také ohledně zkušebních jezdců, Nandan jen řekl, že by se mělo jednat o kombinaci zkušeného jezdce a někoho mladšího.

Případný nástup Penasseho do Hyundaie by tedy znamenal, že Belgičané by byli zastoupeni na vrcholových postech ve všech týmech: u Citroënu Yvesem Mattonem, u Volkswagenu Svenem Smeetsem a u M-Sportu Christianem Loriauxem. K tomu připočtěme Thierry Neuvillea a Nicolase Gilsoula jako jezdeckou dvojici u Qatar M-Sport WRT. Ve WRC by se v průběhu roku navíc mohl objevit znovu Francois Duval. Chrise Atkinsona naviguje Belgičan, Stéphane Prévot. Dalším z této země v rally pohybujícím se člověkem je šéf Kronosu, Marc van Dalen, v jehož týmu vyhrál Sébastien Loeb mistrovský titul v roce 2006. To není špatné na zemi s 11 miliony obyvatel, co říkáte?

Vytisknout

Diskuze: Týmovým manažerem Hyundaie Penasse?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Wiegand, Sepp	 - Gottschalk, Timo

Röhrl chce Wieganda ve WRC

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud