Loeb: Kubica může překonat výkony Räikkönena v rally

iM2, 13. května 2013, 17:04 Google+

Sébastien Loeb věří tomu, že Robert Kubica může překonat to, co v rally dokázal Kimi Räikkönen. Dle Francouze se Polák dokonce může stát předním jezdcem ve World Rally Championship.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kubica, Robert

Kubica, Robert | foto: www.rally-erc.com

Sdílejte článek

Kimi Räikkönen přešel z Formule 1 do rally v roce 2010, ale i přes některé záblesky rychlosti se mu nepodařilo si jí udržovat stabilně a nebyl schopen jezdit konzistentně. Po dvou letech v rally se Fin rozhodl vrátit do F1 s Lotusem, pro který od té doby získal dvě vítězství (jedno vloni a jedno letos). V letošním hodnocení F1 je na průběžném druhém místě.

Sébastien Loeb cítí, že by Robert Kubica mohl zastínit výkony Kimiho Räikkönena, kdyby se rozhodl pro úplný program ve WRC. Polák letos v několika soutěžích ERC a WRC ukázal, že rychlost má, když v ME jednu soutěž dlouho vedl a ve WRC2 byl dlouhou dobu druhý. Na druhou stranu však letos několikrát i havaroval. 

Na otázku, zda-li by Kubica dokázal vyrovnat Räikkönena, Loeb odpověděl: "Jsem si jistý, že by byl rychlejší, protože narozdíl od Kimiho Robert bere věci velmi vážně a v rally chce být. Kimi byl dobrý na začátku, ale nikdy se nedokázal zlepšit tak, jak si představoval. Poté se rozhodl odejít zpět do F1, kde opět vyhrává.


Oba jezdci mají zkušenosti s Citroënem DS3, Kimi s verzí WRC...

Teď k Robertovi, opravdu si myslím, že to bere vážně. Pracuje na tom, aby se zlepšil. Jsem si jistý, že pokud vydrží v rally, tak zrychlý. Potřebuje více zkušeností, aby vždy udržel auto na trati. Momentálně vždy udělá nějakou chybu. Už ale stačil ukázat skvělou rychlost."

...a Robert s verzí RRC

A mohl by být Kubica úspěšný s vrcholným WRC? "Nikdy nevíte. Je to otázka vteřin, na konci jde o pár vteřin. Je to těžké odhadnout, ale vypadá, že by mohl mít na to, aby byl na čele. Bude dobrý." Pochopitelně došla řeč i na to, jestli neuvažuje o rozšíření svého letošního programu z pouhých 4 soutěží na víc. "Mám dost testů a závodů," zněla odpověď. Takže další rally nejsou pravděpodobné. 

Devitinásobný mistr WRC letos jede kromě šampionátu FIA GT (s McLarenem) také Porsche Supercup a postaví se na start Pikes Peak - dnes bylo odhaleno zbarvení vozu 208 T16 Pikes Peak. Další soutěží Kubici bude víkendová Korsická rally.

Vytisknout

Diskuze: Loeb: Kubica může překonat výkony Räikkönena v rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Mikkelsen, Andreas

Týmy WRC se shodují: Čína ano, ale za určitých podmínek

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud