Latvala je připraven v Řecku bojovat o vítězství

iM2, 30. května 2013, 15:06 Google+

Po dvou testovacích dnech v Řecku se Jari-Matti Latvala cítí na Řeckou Rally Acropolis dobře připraven. Podle některých pozorovatelů je právě Fin momentálně jediným, kdo dokáže Sébastiena Ogiera porazit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Latvala, Jari-Matti

Latvala, Jari-Matti | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Fáze, kdy si Jari-Matti Latvala zvykl na nový tým Volkswagen Motorsport, je pryč. Fin dostal v mezičase již možnost nastavit si Polo R WRC podle svých představ a jeho cíle pro Řecko jsou tomu odpovídající: "Na soutěž jsem se optimálně připravil. Po mém návratu z Argentiny jsem v Řecku dva dny testoval. Zaměřovali jsme se především na zavěšení a trakci vozu. Speciálně to druhé je v Řecku velmi důležité. Je zde hodně horizontů a skoků.

Vloni jsem zde dlouho bojoval o vítězství. Jenže pak jsem dostal po mé chybě defekt a propadl jsem se na třetí místo. Letos chci soutěž zvládnout bez problémů a ideálně zabojovat o vítězství. Je to nejtěžší soutěž roku. Trať patří k velkým výzvám v MS. Rychlé pasáže s relativně hrubým podkladem jsou střídány s pomalýmy docela rovnými úseky.

Během souěže na Vás tedy čeká spousta rozdílných situací a všechno musíte zvládnout. Akropolis je letos se svými zhruba 300 ostrými kilometry opravdu krátká. To znamená, že musíte být rychlý hned od začátku. I tak jsou v soutěži i nadále úseky, ve kterých musíte hlavně pošetřit materiál. Je zapotřebí najít dobrý kompromis.

Sébastien je velmi silný a až doposud měl skvělou sezonu. Je to stejný jako bojovat proti Loebovi. Abyste je mohli porazit, musí všechno vyjít. Nejlepší by bylo, kdyby šlo vše tak dobře, jako během posledního dne v Argentině. V Řecku chci navázat na to, kde jsem v Argentíně končil."

Vytisknout

Diskuze: Latvala je připraven v Řecku bojovat o vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopečská soutěž podle krumlovského formátu

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud