Hyundai potvrdil Hänninena pouze jako testovacího jezdce

iM2, 8. července 2013, 18:06 Google+

Juho Hänninen byl dnes oficiálně představen týmem Hyundai. Ovšem tým trošku překvapil, když o soutěžním jezdci ještě nerozhodl.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hyundai i20 WRC

Hyundai i20 WRC | foto: HaJ

Sdílejte článek

Již týdny se spekulovalo o tom, že se Juho Hänninen stane továrním jezdcem Hyundaie. Korejská značka míří do MS už v sezoně 2014. Dnes uspořádal tým na své základně v Alzenau prezentaci, při které představil Hänninena. Fin se stává oficiálním testovacím jezdcem. Již při testovacím debutu i20 WRC v květnu seděl Juho za volantem a započal tak vývoj auta.

„Velice nás těší, že se k nám Juho připojil a zahájil testovací program. S jeho zkušenostmi a jeho minulostí, které do projektu přináší, a dosavadní prací jsem spokojen,“ řekl šéf týmu Michel Nandan. Hänninen vyhrál v roce 2010 šampionát IRC, v roce 2011 šampionát SWRC a v roce 2012 šampionát ERC. 31 soutěžák nebude jediným testovacím pilotem týmu, tým brzdy odhalí další jména.

„Rozhodli jsme se pracovat s rozdílnými jezdci, kteří disponují různými zkušenostmi a schopnostmi. Díky tomu dostaneme skvělou zpětnou vazbu, kterou v sezoně 2014 využijeme,“ pokračuje Nandan. Hänninen bude minimálně do konce roku testovacím jezdcem týmu. Rozhodnutí ohledně soutěžních jezdců nechává Hyundai zatím otevřené.

„Jsem moc rád, že jsem v tomto roce součástí testovacího programu značky Hyundai. Je to skvělá příležitost těsně spolupracovat se značkou. K této velké výzvě [vstupu do WRC] i já přidám své zkušenosti. První jízdy s i20 WRC byly velmi pozitivní. Prací, kterou tým za tak krátký čas odvedl, jsem byl překvapen. S každým v týmu dobře vycházím a už se těším na společnou práci v následujících 6 měsících,“ říká Juho.

Vytisknout

Diskuze: Hyundai potvrdil Hänninena pouze jako testovacího jezdce

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally bohemia

Bezpečnost diváků je hlavním cílem Rally Bohemia

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud