Skeptický Loeb: Meeke to bude mít těžké

iM2, 31. července 2013, 20:37 Google+

Kris Meeke se konečně dočkal a ve Finsku opět usedne do vozu WRC. Podle odcházejícího šampiona WRC, Sébastiena Loeba, to však pro něj ve Skandinávii nebude vůbec jednoduché.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
loeb, sebastian

loeb, sebastian | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Citroën ve Finsku posílá na start tři tovární DS3 WRC. Vedle stabilních pilotů Mikka Hirovnena a Daniho Sorda usedá do třetího auta testovací jezdec koncernu PSA, Kris Meeke. Jemu přepustil své místo pro tuto soutěž mecenáš továrního týmu Citroën, šejk Khalid Al-Quassimi, který je pro tento víkend zaneprázdněn. Pro šampiona IRC z roku 2009 se tak otevírá velká šance, naposledy jezdil s WRC v týmu Prodrive. V roce 2011 odjel 6 soutěží – 4 krát vypadl a dvakrát bodoval (4. a 5. místo). 

Poté Prodrive nedokázal tento projekt ufinancovat, a tak se Meeke ocitl bez místa. Teď usedá do aktuální DS3 WRC, ovšem bude se muset postavit jezdcům, kteří mají s aktuálními vozy hodně zkušeností a jsou rozjetí. Právě kvůli těmto okolnostem to bude pro Ira, alespoň podle mínění Sébastiena Loeba, velmi obtížné. Finsko se totiž vyznačuje tratěmi, na kterých se jezdí vysokými rychlostmi a hodně se skáče. To vyžaduje velkou důvěru v auto.

„Pro první start s WRC je to těžká rally. Pokud do cíle dojede všech 6 továrních jezdců, pak očekávám, že budou před Krisem. Už je to dlouho, kdy naposledy jel. O špici určitě bojovat nebude,“ odhaduje Francouz. Meeke v roce 2011 startoval ve Finsku, ale musel vzdát pro poruchu motoru. To znamená, že jinak má z Finska zkušenosti pouze s vozy s jednou poháněnou nápravou. 

Meeke se v roce 2011 s WRC ve Finsku moc nesvezl

Kris Meeke si však věří: „Test před startem nemohl být lepší. Zvolili jsme [pro test] velmi rychlou trať, která mi velmi pomohla v tom, abych vozu věřil. Zkoušeli jsme různá nastavení. Pracovat s hochy od Citroënu bylo skvělé. Ve voze WRC bude pro mě 90 % tratě nové. Například test 'Ouninpohja' jsem s WRC ještě nikdy nejel. Začínám tedy ‘na zelené louce’.”

Vytisknout

Diskuze: Skeptický Loeb: Meeke to bude mít těžké

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo

Rally Finland: Mikko Hirvonen vyhrál kvalifikaci + startovní pořadí

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud