Hyundai v roce 2015 přijde s úplně novým autem a bude používat pneumatiky Michelin

iM2, 19. srpna 2013, 18:22 Google+

Zatímco Volkswagen v MS testoval s Fabií S2000, tak Hyundai bude první sezonu testovat hned s i20 WRC. V roce 2015 však hodlají oba výrobci vyrukovat s novými auty.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hyundai i20 WRC

Hyundai i20 WRC | foto: HaJ

Sdílejte článek

Vokswagen ukázal, jak se také dá připravit na vstup do WRC. Společně s vývojovým programem pracovali wolfsburgští také na projektu nasazení Fabií S2000 do každého závodu WRC. Cílem tohoto projektu bylo zvyknutí si na postupy ve WRC a řádné proškolení týmu. 

To Korejci na to jdou jinak, už do první sezony se zapíší jako tým a budou nasazovat i20 WRC. Díky svému zapsání mezi týmy tak budou muset dodržovat omezení v oblasti testování platící pro zapsané týmy. Pro šéfa týmu, Michela Nandana, to ale není žádný problém. i20 WRC, jejíž vývoj momentálně nabírá na obrátkách, je totiž jen přechodným autem. Po zmražení pravidel budou muset pro rok 2015 všichni výrobci přijít s novými vozy. 

"Na bázi dalšího Hyundaie ze segmetu B vyvíjíme naše nové WRC," potvrdil Michel Nandan. Aktuální model tak bude pouze jakýmsi přechodným vozem na jeden rok. "Bude to konzervativní a jednoduché auto," míní Nandan o prvním výtvoru svého nově vybudovaného týmu. 

Avšak rozdíly mezi aktuálními vozy specifikace World Rally Cars a i20 WRC, který bude postaven dle pravidel pro rok 2014 budou dle Nandana jen malé. "Z technického pohledu to bude to samé. Velkým rozdílem je, že už k homologaci nebudete potřebovat auto specifikace RRC a můžete rovnou vyvíjet vůz kategorie WRC. Proto už nemusíme vyvíjet žádné specifické díly pro RRC. To nám opravdu pomáhá." 

Žádné experimenty neočekávejte ani v oblasti pneumatik. Hyundai si pro svoji debutovou sezonu navzdory všem spekulacím vybral za svého partnera společnost Michelin. "Když někdo nově přichází jako teď my, tak by neměl experimentovat, ale vybrat si aktuálně nejlepší materiál a ne si pravděpodobně přidělávat ještě další starosti."

Vytisknout

Diskuze: Hyundai v roce 2015 přijde s úplně novým autem a bude používat pneumatiky Michelin

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

stratieva, ekaterina

Ekatěrina Stratieva opět ve Zlíně

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud