Hembery z Pirelli je napjatý, jak se bude dále vyvíjet rallysport

iM2, 1. září 2013, 22:43 Google+

Sportovní šéf Pirelli, Paul Hembery, promluvil o důvodech návratu společnosti do rally a také o tom, jaké výzvy na rally scéně na výrobce pneumatik čekají.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Monte Carlo

Rally Monte Carlo | foto: Suzuki WRT

Sdílejte článek

V MS v rally jsou momentálně zastoupeni Michelin, DMACK a Hankook (v J-WRC). Od roku 2014 se jim dostane konkurence v podobě společnosti Pirelli, která byla v letech 2008 a 2010 jediným dodavatelem gum pro týmy ve WRC. Po tříleté odmlce, během které se Italové stali výhradními dodavateli gum pro F1, se od příští sezony vrací do rally sportu. 

Jaké důvody je k návratu do rally přiměly? "Určitě se nevracíme s tím, že hned budeme bojovat o vítězství," řekl sportovní šéf Pirelli, Paul Hembery, v rozhovoru pro iRallylive.com a zdůvodnil to tím, že v roce 2014 nehodlají spolupracovat s žádným továrním týmem. V dlouhodobém horizontu však u Pirelli spolupráci s nějakým výrobcem mají v plánu. "Pro budoucnost o tomto kroku uvažujeme." 

V prvním roce po tříleté pauze by u italského výrobce chtěli "nejdříve porozumět tomu, co se v těch třech letech událo: Jak fungují auta? Jak dnes probíhají rally?" První partnerské týmy, které vyrazí do lednové Rally Monte Carlo na gumách od Pirelli, budou oznámeny později. 

V době souboje s Michelinem dodávalo Pirelli pneumatiky továrnímu týmu Subaru

Pokud by byly poznatky z roku 2014 pozitivní a společnosti se v rallysportu opět zalíbilo, tak potom Hembery nevylučuje také vstup do Mistrovství Evropy (ERC). "Doufáme, že v budoucnosti bude užší spojení mezi WRC a ERC," dodal Paul, který je také "napjatý, jak se rallysport v následujícím roce vyvine." 

Největší výzvu ve srovnání se šampionáty, které se jezdí pouze na asfaltu, jako například Formule 1, pro Pirelli budou "rozdílné povrchy a rozdílné scénáře počasí." Kromě asfaltu se totiž musí přípravit na šotolinu, sníh a led. "Je to enormní výzva." 

Vytisknout

Diskuze: Hembery z Pirelli je napjatý, jak se bude dále vyvíjet rallysport

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka

Kdyby Ogier v roce 2012 seděl ve Fordu, vyhrál by titul

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud