Hänninen se chce doporučit výkony do role stabilního jezdce v roce 2015

iM2 / Joel Martin, 24. prosince 2013, 11:01 Google+

Také v roce 2014 bude Juho Hänninen pro Hyundai testovat. Dobré výkony by mu mohly zajistit stabilní místo v týmu pro rok 2015.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hanninen, Juho

Hanninen, Juho | foto: Facebook (Hyundai Motorsport)

Sdílejte článek

Juho Hänninen je jedním ze tří jezdců, kteří se budou muset příští rok dělit o druhý vůz Hyundai i20 WRC. Fin, který v roce 2011 vyhrál titul SWRC, je přitom už od samého začátku projektu Hyundaie v MS a byl vůbec prvním testovacím jezdcem. "Dlouho jsem na tento moment čekal. Tento rok byl fantastický. Je to jeden z nejlepších týmů, se kterým jsem spolupracoval. Během testů jsem měl velkou odpovědnost. Proto jsem moc rád, že budu i v roce 2014 členem týmu," říká Fin.

"Příští rok musíme sbírat zkušenosti, na projektu WRC pracuje přes 100 lidí. V roce 2015 musíme být připraveni. Myslím, že v roce 2015 už bude vše fungovat. V následujícím roce musíme hlavně dojíždět do cíle a sbírat zkušenosti. Volkswagen udělal něco podobného se Škodou [testovací rok], ale my to děláme hned s WRC. Musíme být trpěliví. Cílem je být připravení do Rally Monte Carlo 2015."

Ex-tovární jezdec Škody má zatím potvrzené jen Švédsko, zbytek plánu není znám: "Ještě nevím přesně. I kdybych to věděl, nesměl bych Vám to prozradit. Po Švédsku ale pojedu jistě víc soutěží. Znám svoji situaci a jsem šťastný. Tým se ještě teprve rozhodne, které soutěže pojedu. Mým hlavním cílem budou v příštím roce testy.

Se svojí situací jsem ale spokojený. Pojedu nějaké soutěže a budu testovat." Jako testovač ujede Juho v autě hodně kilometrů. Například v uplynulé sezoně bylo u VW zřejmé, že má Sébastien Ogier výhodu oproti Jari-Mattimu Latvalovi, protože zná auto z testů. Latvala naopak s Polem R WRC natestoval opravdu málo a chvíli mu trvalo, než si na auto zvykl.

"Na jednu stranu je to jednoduchá situace. Pokud budu mít stejnou rychlost jako Thierry [Neuville], pak to se mnou vypadá pro rok 2015 dobře. Záleží na mě. Pokud absolvuji dobré testy a na soutěžích zajedu solidní výsledky, pak je vše otevřené. Takže záleží jen na mě," zakončil odhodlaně jezdec.

Vytisknout

Diskuze: Hänninen se chce doporučit výkony do role stabilního jezdce v roce 2015

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Markko - Park

Peugeot: Možnou účast na Dakaru vyhodnotíme stejně jako další možnosti

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud