Hirvonen: Frustrující start do nové sezony

iM2 / Joel Martin, 23. ledna 2014, 14:43 Google+

Mikko Hirvonen zažil obtížný návrat do M-Sportu. Fin si jen obtížně v Rally Monte Carlo zvykal na Fiestu RS WRC, nakonec jej vyřadila technická závada.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko

Hirvonen, Mikko | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Návrat Mikko Hirvonena do M-Sportu ukončil technický problém. Těžké a měnící se podmínky v úvodní soutěži roku nebyly zrovna vhodné předpoklady pro zvyknutí si na aktuální Fiestu RS WRC. Fin se snažil využít všech svých zkušeností, avšak těsně před cílem jej vyřadil problém s alternátorem. Mikko dokonce odstranil přední sklo, protože mu stěrače nefungovaly (odebíraly by elektrickou energii), ale ani to nestačilo.

"Byl to frustrující víkend, od začátku jsme se snažili zvyknout si na Fiestu RS WRC. Pak jsme ale zrychlili. Je opravdu škoda, že to tak muselo skončit," říká vítěz Monte Carla z roku 2010 (jelo se v rámci IRC). Už ve čtvrtek přitom Mikko netrefil pneumatiky a na sněhu musel jet na slickách. Odpoledně nazul už zimní gumy a ze 13. místa pokročil na 8. 

"Ve čtvrtek odpoledne jsem se už cítil lépe, ale za těchto podmínek jsme netestovali. Těžko se mi hledala důvěra [v auto]. Ale zlepšilo se to, což je dobré znamení." V pátek pokračovalo zvykání si na Ford, pneumatiky opět nebyly uplně optimální a nastavení pro mokrý asfalt bylo spíše kompromisem: "Bylo to těžké, na tomto autě a jeho nastavení je tolik věcí, které na asfaltu musíte znát.

V roce 2010 Mikko Hirvonen zajistil vítězný debut Fordu Fiesta S2000 na Rally Monte Carlo

Po více kilometrech už lépe chápu, co musím změnit, aby se mi s vozem jelo lépe. Ale nebylo to těžké, protože jízda byla ovlivněna volbou pneumatik." Ve třetí etapě postoupil Mikko před kolegu Evanse, ale pak začala stávkovat elektronika.

33 letý jezdec se pokusil pomalým tempem dojet do cíle, ale na trati zůstal stát: "Teď už se koncentruji na další soutěž. Švédskou rally si vždy užívám. Snad se nám tam podaří prokázat náš potenciál."

Vytisknout

Diskuze: Hirvonen: Frustrující start do nové sezony

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Meeke, Kris - Patterson Chris

Nabere projekt R5 Peugeotu a Citroënu další zpoždění? Prolém je s chlazením…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud