Hyundai začal stavět novou i20 WRC

iM2, 16. června 2014, 19:06 Google+

Hyundai začal stavět první prototyp rallyového speciálu i20 WRC na bázi nového modelu. Cílem je začít s testy ke konci léta.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hyundai

Hyundai | foto: Facebook (Hyundai Motorsport)

Sdílejte článek

Týmový šéf, Michel Nandan, řekl pro wrc.com, že designové práce už jsou hotovy a že informace, které získají z letošního auta, v novém najdou svoje využití. Co se ale využití dílů týče, tak jich na novém autě uvidíme prý jen málo. "Z pohledu obecného iženýrství bude koncept podobný, ale když vezmu hardware části, tak je to totálně jiné auto," začal Michel Nandan, šéf závodního týmu Hyundai.

Současný speciál i20 WRC má na svém kontě zatím sice jen 6 soutěží, ale už od začátku bylo plnánováno, že pro další sezonu vyjede zcela nový speciál a i vzhledem k tomu, že ke konci tohoto roku končí zmražení homologace aktuálních vozů. 

"Hodně věcí vychází z výsledků prvních závodů, které jsme odjeli. Důvodem, proč jsme ho poměrně dlouho designovali, bylo, že jsme se z auta roku 2014 docela dost naučili, hodně věcí bylo v této oblasti zlepšeno. Také rozměry auta budou jiné a některé aktuální komponenty by neseděly." Nandan také dodal, že nové auto je hodně důležité, protože ho tým bude využívat minimálně do roku začátku 2017, kdy bude představena nová generace vozů specifikace WRC, která bude postavena dle dosud neznámých pravidel. 

"Naším plánem je udělat první testy v létě. S pořádným rozvrhem počkám, až budeme v projektu o trochu dále, ale pochopitelně toho zkusíme zvládnout co nejvíce. Ale na tomto novém projektu si chceme dát záležet, takže nechceme nic uspěchat. Hodně se na to zaměřujeme, protože je to pro naší budoucnost mnohem více důležité a nechceme, aby nám něco uniklo," pokračuje Nandan, který opětovně najal Bryana Bouffiera, který odvedl většinu práce na aktuálním voze, aby vyvíjel i jeho nástupce. 

"Je nezbytné mít jednoho jezdce, který je odhodlaný pro tento typ věcí, protože na začátku musíme udělat hodně testů než můžete zahrnout závodní jezdce. Samozřejmě, Thierry Neuville bude do začátku projektu také zahrnut, ale hodně základních věcí může udělat Bryan. Naši jezdci mají docela hodně práce v před závodních testech a je těžké dělat obojí, když by měli mít ještě nějaký volný čas mezi tím."

Vytisknout

Diskuze: Hyundai začal stavět novou i20 WRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Latvala, Jari-Matti

Proč si Latvala myslí, že mu v Polsku pomohou zkušenosti s historiky?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud