Latvala: Ogier není neporazitelný

iM2, 21. srpna 2014, 19:42 Google+

I přes solidní náskok Sébastiena Ogiera na čele průběžného pořadí MS v rally Jari-Matti Latvala svoje šance na titul ještě zdaleka nepohřbil. A se svým týmovým parťákem si to chce v Německu rozdat.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka

Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pět závodů před koncem sezony vypadá průběžné hodnocení WRC na první pohled docela jasně. Obhájce titulu vede se 187 body průběžné pořadí mezi jezdci, Jari-Matti Latvala je sice průběžně druhý, jeho ztráta je ale už 44 bodů. Matematickou šanci na titul mají ještě třetí Andreas Mikkelsen a čtvrtý Mads Ostberg. Ogier tedy slušně kráčí za svým druhým titulem, nicméně Latvala svým šancím stále věří.

"Vzpomínám si na rok 2011. Tehdy to vypadalo tak, že Sébastien Loeb titul v poklidu vyhraje," říká Jari-Matti Latvala pro Autosport. "Jenže pak měl nehodu v Austrálii, ve Francii ho zradil motor a najednou s ním bojoval Mikko [Hirvonen] v Británii o titul. Pokud by měl mít Seb technické problémy a my vyhráli, tak jsme na dostřel." Kdyby Ogier v Německu nebodoval a Latvala vyhrál soutěž i Power Stage, tak stáhne ztrátu na 14 bodů, což by ve zbývajících čtyřech soutěžích mohl být stáhnutelný náskok.

Latvala však nechce spoléhat pouze na pech svého týmového kolegy a po výhře z Finska by chtěl přidat další vítězství. "Chci ho vyzvat a doufám, že budu moci," říká Latvala. Je třeba si přiznat, že Ogier je na asfaltu více uznáván jak Latvala, nicméně Fin to tak nechce nechat. "Vloni se mi to ve Španělsku a Francii podařilo, takže to není nemožné." 

"Vloni jsem v Německu vedl až do doby, než jsem udělal chybu a trefil kámen. To si už letos nemohu dovolit. Chci zde pokračovat v tom, kde jsem ve Finsku skončil. Pokud zůstane sucho, tak bych měl mít šanci." 

Vytisknout

Diskuze: Latvala: Ogier není neporazitelný

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Neuville, Thierry

Hyundai: Vůz Neuvillea půjde opravit

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud