Toyota neplánuje žádné starty, tým už má ale vystavěný

iM2, 23. února 2015, 22:35 Google+

V následujících dvou letech se chce Toyota koncentrovat výhradně na vývoj Yarisu WRC. Zároveň však musí vystavět tým, který bude natolik průbojný, že se bude schopný měřit s Volkswagenem. Příprava ale bude pečlivá, nepůjde tak o žádné vhození do ledové vody.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Toyota Motorsport GmbH

Toyota Motorsport GmbH | foto: Toyota Motorsport GmbH

Sdílejte článek

Návrat Toyoty do WRC je možným povzbuzením pro šampionát. Nějvětší výrobce aut na světě chce od roku 2017 míchat kartami. Tou dobou vstoupí v platnost nová pravidla, jejichž přesné znění nikdo zatím nezná. U Toyoty si z toho ale startosti nedělají. "Byli jsme přítomni diskusím a jsme s jejich průběhem spokojeni.

Slyšeli jsme, že žádné velké změny nebudou," říká manažer Toyoty pro motorsport, Alastair Moffatt, pro německý rallye-magazin.de. "Do jednání jsme nevstupovali s žádnými požadavky nebo přáními. O našem vstupu jsme se rozhodli na základě aktuálního šampionátu. Máme určité vize, jak by to v budoucnu mohlo vypadat a ty sdílíme s ostatními výrobci."

Toyota teď konečně oficiálně požehnala vývoj Yarisu WRC, na kterém už ale TMG pracuje několik měsíců. Základní struktury už navíc tým má, není to tedy jako u Hyundai, který stavěl tým 'na zelené louce'. "Zcela na čele stojí šéf naší firmy Yoshiaki Kinoshita, který se také stará o projekt WEC. Naším technickým ředitelem je Pascal Vasselon [dříve pracoval v F1].


Testy, testy a jenom testy, taková je filozofie Toyoty

Manažerem projektu je Emanuele Battisti. Jack de Keijzer z Motorsport Italia [dříve nasazovalo Mini] koordinuje testy a je manažerem testů. Jde o stejnou strukturu, kterou má náš tým i pro WEC. Už máme také lidi, kteří jsou zodpovědní za motor, podvozek a všechno ostatní. Myslíme, že máme strukturu, která funguje. 

Filozofií Toyoty je dát šanci vlastním lidem a 'vypěstovat' si vlastní inženýry spíše než najímat lidi od jinud. Vloni testy převzala Motorsport Italia, řízeno vše bylo z Kolína. Také jsme pro to dodali mechaniky." Nestálo by tedy za to už před oficiálním vstupem v roce 2017 nasadit auto do několika soutěží? "Ne, budeme jen testovat. Neplánujeme vůbec žádný start v jakémkoliv mistrovství před tím, než vstoupíme do WRC."

Vytisknout

Diskuze: Toyota neplánuje žádné starty, tým už má ale vystavěný

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Protasov, Yuriy - Cherepin, Pavlo

Protasov ve Švédsku ukázal svoje kvality, jak se těší do Mexika?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud