Meeke ví, že mu teče do bot. Citroën za ním ale zatím stojí

iM2, 16. března 2015, 22:03 Google+

I přes třetí chybu v řadě ve třetí soutěži tohoto roku stojí tovární tým Citroënu za svým jezdcem, Krisem Meekem. Kritiku si však uvědomuje. Samotný Ir ví, že se musí zlepšit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Meeke, Kris

Meeke, Kris | foto: Citroën Racing

Sdílejte článek

Po třetí chybě v řadě ujišťuje Citroën Krise Meekea, že má stále jeho plnou podporu. Marek Nawarecki, zástupce šéfa týmu, britskému 'Autosportu' řekl, že budou s jezdcem tvrdě pracovat na tom, aby vše uvedli do normálu. "Každý jezdec do toho dává vše a tým jej plně podporuje. Nemůžeme po třech soutěžích říct, že je to jinak.

Možná, že za to musíme zaplatit menší rychlostí nebo horšími výsledky. Ale viděli jsme, že Kris hned při první etatě zajížděl nejrychlejší časy. Možná, že chce být hned od začátku na špici. Je spousta otázek, na které musíme najít odpověď. Jsme ale názoru, že jsme vloni s Krisem dosáhli dobrého zlepšení," řekl pro 'motorsport-total.com' Nawarecki.

Samotný Kris Meeke odmítá, že by jeho nejrychlejší čas na RZ3 a průběžné třetí místo vedlo k chybě na RZ4 na mexické šotolině: "Nezajíma mě, jestli jsem nejrychlejší. Je mi jedno, jestli jsem byl v nejrychlejší v první etapě nebo ne. Pocit jsem měl opravdu dobrý. Podívejte se na časy, byli jsme na asfaltu v první etapě devátí, ale jen půl vteřiny za druhým.


O rychlosti Meekea v DS 3 WRC nikdo nepochybuje (foto: Citroën Racing)

Kdybych jel v takovém tempu, jako Thierry Neuville, tak bych byl podstatně rychlejší než on. Cítil jsem, že jsem měl ještě dost prostoru." Severní Ir dojel do cíle jako 16., v celkovém pořadí mu patří až 11. místo. "Vím, že je někde problém a musím mu 'přijít na kloub'. Ještě na nej nemohu ukázat prstem, ale vím, co se děje v mé hlavě.

Pokud chci pokračovat [v MS], tak se musím posunout. Pokud by to mělo pokračovat tak jako doteď, tak by to nebylo možné. Vím, co je mojí prací. Pokud chci pokračovat, musí to fungovat. Jste jen tak dobří, jak byl dobrý poslední výsledek. A moje výsledky nebyly dostatečně dobré. Teď je to jenom na mě."

Vytisknout

Diskuze: Meeke ví, že mu teče do bot. Citroën za ním ale zatím stojí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Patrik Rujbr s novinkami zvítězil v Rakousku - anotační foto

Patrik Rujbr s novinkami zvítězil v Rakousku

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud