Citroën není spokojen s Meekem - musí se zlepšit

iM2, 16. července 2015, 18:09 Google+

Yves Matton je po dvou nehodách Krise Meekea v Itálii a Polsku rozzlobený. Severnímu Irovi dává ultimátum. Buďto začne jezdit spolehlivě nebo z týmu odejde.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Meeke, Kris

Meeke, Kris | foto: Citroën Racing

Sdílejte článek

Po vítězství v Argentině se konečně zdálo, že má Meeke své místo u Citroënu jisté (Matton tehdy dokonce řekl, že Meeke už nemusí nikomu nic dokazovat). Jenže teď, dva měsíce poté, už se pod ním židle opět houpe.

Po dvou brzkých nehodách v Itálii a Polsku není Yves Matton vůbec spokojen: "To se nesmí stávat. Když na Sardinii havarujete ve druhé zkoušce a v Polsku ještě na shakedownu, tak neexistuje žádná omluva, kterou bych mohl přijmout," říká Belgičan pro 'Autosport.com'.

"Takto zásadní chyby se na takovéto úrovní už nesmí stávat." Díky brzkému výpadku v dlouhé páteční etapě v Itálii mohl na body Kris zapomenout, v Polsku sice bodoval, avšak tým vložil do opravy jeho vozy hodně úsilí a také jej to něco stálo.

"Vím, že Kris pro to má nějakou omluvu nebo vysvětlení a já netvrdím, že to není pravda. Jenže když jste profesionálním jezdcem a už přes rok jezdíte v jednom voze, tak musíte vědět, jak se auto bude chovat a uzpůsobit tomu svůj styl. Není víc co by se k tomu dalo říct," pokračuje Matton.

img-responsive

Stejně jako vloni i letos bude Kris Meeke bojovat o závodní sedačku až do posledních soutěžích roku | foto: Citroën Racing

 "Pokud chce jezdit v Citroënu i příští rok, pak musí ve druhé polovině roku zajíždět lepší výsledky. Ve dvou soutěžích dal úplně zapomenout na své vítězství. Teď je to na Krisovi, on ví, co má dělat." U Citroënu se rozhodnou o své jezdecké sestavě pro rok 2016 až po poslední soutěži letošního roku.

Vytisknout

Diskuze: Citroën není spokojen s Meekem - musí se zlepšit

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Latvala, Jari-Matti

Capito má v Latvalu stále důvěru - sedačku má jistou i na rok 2016

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud