Paddon: Neuville je neustále měřítkem, na hierarchii se nekoncentruji

iM2, 21. července 2015, 17:45 Google+

I přes svoje velmi silné výkony na posledních soutěžích nechce Hayden Paddon uvažovat nad tím, že by v rámci týmu Huyndai mohlo dojít ke změně jehoho statutu. Chce se především stále soustředit na sebe.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paddon, Hayden - Kennard, John

Paddon, Hayden - Kennard, John | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

V celkovém hodnocení letošní sezony patří Thierrymu Neuvillovi pátá příčka a je tak nejlepším jezdcem týmu Hyundai. Na posledních třech soutěžích, v Portugalsku, Itálii a Polsku se ale musel sklonit před výkonem mladíka u korejsko-německého týmu, Haydena Paddona. 28 letý Novozélanďan oficiálně hájí barvy týmu Hyundai Motorsport N a nemá s jezdci továrního týmu úplně srovnatelný materiál. 

Paddon vzbudil dojem především na Sardinii, kdy držel až do samotného konce pod tlakem Sébastiena Ogiera. Ovšem i druhé místo je super výsledek - Neuville byl třetí. V Polsku jsme mohli vidět podobný obrázek: Paddon byl čtvrtý a Neuville šestý. Dani Sordo dokonce až desátý. Paddon však i přes své velmi kvalitní výkony o možném novém rozdělení rolí u týmu Huyndai nechce nic slyšet. 

"OK, Dani to měl v Polsku těžké, ale Thierry byl na vrcholu dění. Možná, že se díky špatné volbě gum trochu propadl, ale Thierry je i nadále měřítkem," říká Hayden Paddon pro wrc.com. "Je dobrým jezdcem, který momentálně zažívá těžké časy."

img-responsive

Rýsuje se v Paddonovi hvězda Hyundai budoucnosti? | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Je třeba si ale také připomenout, že Paddon Neuvilla dokázal teď třikrát porazit, ačkoliv měl v autě slabší motor. Od 30. července do 2. srpna je v plánu Finská Rally. Novozélanďan se na tuto soutěž už těší. 

"Soutěž bude o něco pomalejší než ta v Polsku. To by nám mělo vyhovovat, protože na konci pasáží na plný plyn naše auto už trochu ztrácelo dech." Paddon totiž neměl ve srovnání s Neuvillem a Sordem úplně poslední specifikaci vozu

Ve Finsku byl vloni osmý. Teď by se nechtěl nechat svými zkušenějšími kolegy zahanbit. "Naším cílem zůstává umístění v TOP5, ale musíme k věcem přistupovat krůček po krůčku. Nekoncentruji se na hierarchické uspořádání v týmu. Jednoduše si nasadím helmu a řídím svoje auto. Pokud je nejrychlejší, tak je nejrychlejší [z vozů Hyundai]," zakončil Paddon.

Vytisknout

Diskuze: Paddon: Neuville je neustále měřítkem, na hierarchii se nekoncentruji

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

REXTEAM: Rally Bohemia a dosud rozjetá sezona 2015

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud