Citroën bude natahovat oznámení sestavy pro sezonu 2016

iM2, 24. září 2015, 15:41 Aktualizováno 24.9.2015, 23:33 Google+

Rozhodnutí o jezdecké dvojici u Citroënu pro sezonu 2016 padne nejdříve v prosinci. Yves Matton, šéf továrního týmu, počká na rozhodnutí představenstva značky ohledně sportovních aktivit v roce 2017.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ostberg, Mads - Andersson, Jonas

Ostberg, Mads - Andersson, Jonas | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Šéf týmu Citroën Racing si opět dá načas s rozhodnutím týkajícím se jezdecké sestavy pro rok 2016. Původně chtěl přitom Matton vyhodnotit výkonnost Krise Meeka a Madse Ostberga na soutěžích ve Finsku, Německu a Australii a po těchto soutěžích učinit rozhodnutí. Pro Meeka nedopadly soutěže ve Finsku a Německu zrovna dobře, v Austrálii byl ale třetí. To Ostberg dojel ve Finsku třetí, v Německu bral jen šest bodů a v Austrálii po nehodě na seznamovacích jízdách ani nestartoval (více zde a zde). 

Teď už má Nor za sebou předsoutěžní test, ve kterém šlo hlavně o prověření jeho z Austrálie zlomených žeber. Na těle měl speciální korzet, který měl zraněné místo chránit. Budoucnost obou je tedy otevřená, šance ale nemají vůbec špatné. Meeke je rychlý a s vylepšenou spolehlivostí by mohl dostávat jezdce VW pod tlak. Ostberg sice není tak rychlý, ale body dokáže sbírat pravidelně. Je fér ale dodat, že mnoho alternativ Citroën nemá.

"Na základě situace na jezdeckém trhu nejsem v žádném stresu," říká Yves Matton pro wrc.com. "Nemyslím si, že bych učinil nějaké rozhodnutí před koncem soutěže ve Walesu. S výsledkem Krise v Austrálii jsem velmi spokojený, předvedl přesně to, co jsme od něj očekávali. U Madse je situace odlišná, protože jel jen dvě ze tří soutěží. Musíme si počkat do Walesu, protože víme, že asfalt není jeho preferovaným povrchem."

img-responsive

Ostberg potřebuje víc času na to, aby se předvedl | foto: Citroën Racing

K odložení rozhodnutí tedy došlo možná také z tohoto důvodu. Wales Rally je letos už jedinou šotolinovou soutěží - Korsika se jede na asfaltu a Španělsko je mixem asfaltu a šotoliny. Kromě toho se bude ještě čekat také na rozhodnutí představenstva, v jaké sérii se bude Citroën prezentovat od roku 2017. Toto rozhodnutí je extrémně důležité, ve hře je WRC nebo WTCC (aktuálně se Citroën prezentuje v obou šampionátech, jeden z nich ale s jistotou skončí). 

"Je důležité mít tušení, jaké budou naše plány od roku 2017 před tím, než učiním finální rozhodnutí. Doufám, že definitivní odpověď, nebo minimálně dobrou představu, budu mít od 15. prosince. To je deadline pro WRC 2016 a také pro nominaci jezdců na Monte Carlo 2016."

Vytisknout

Diskuze: Citroën bude natahovat oznámení sestavy pro sezonu 2016

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Jeseníky (CZE)

KM Racing Slovakia na Rally Jeseníky vyradila zlomená poloos

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud