FIA zveřejnila kalendář se 14 soutěžemi včetně Číny, týmy tím rozzlobila

iM2, 30. září 2015, 12:30 Google+

Čína byla zařazena do provizorního kalendáře WRC pro sezonu 2016, o kterém se bude debatovat dnes na jednání World Motor Sport Council. Tovární týmy však rozzlobilo, že mají příští rok jet 14 soutěží oproti letošním 13.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Evans, Elfyn - Barritt, Daniel

Evans, Elfyn - Barritt, Daniel | foto: M-Sport/McKlein

Sdílejte článek

CEO Citroënu, Linda Jackson, už dříve uvedla, že pokud by došlo k navýšení soutěží, pak by pro Citroën nebylo možné dále v MS pokračovat. Zatímco Citroën stále zvažuje svoje působení v roce 2017 (WRC vs. WTCC), i ostatní týmy ze servisního parku podporují názor Francouzů.

"Je to bláznivé. Co si [FIA] myslí, že se stane? Nemůžeme si rozpočet vyčarovat z nebe. Nemyslím si, že by mělo smysl nějak jednat s těmito lidmi. Je jisté, že pokud bude 14 soutěží, tak nebudeme pokračovat. A řeknu Vám, že stejnou odpověď dostanete i od zbývajících týmů: Ne 14 soutěžím!" řekl 'Autosportu' zdroj z jednoho týmu.

Dřívě během tohoto měsíce se Jean Todt nechal slyšet, že kalendář je v kompetenci FIA: "Určitě respektuji názor výrobců, ale je na FIA, aby rozhodla, kolik soutěží se pojede." Návrhem kalendáře se zabívali i členové WRC komise. Před pondělním jednání měli hlasovat a odpovědět na dvě otázky.

img-responsive

Citroën by 14 soutěží finančně nezvládl | foto: Citroën Racing

První byla binární - chcete 14 soutěží ve WRC: "ano x ne". Pokud zaškrtli ne, pak bylo dalším krokem, aby vybrali 13 ze 14 nabízených soutěží, jinými slovy, aby vyškrtli jednu soutěž z kalendáře. Výsledky hlasování WRC komise budou diskutovány na dnešním zasedání WMSC. Je jasné, že zatímco návrat Číny by týmy uvítaly, více než 13 soutěží si v kalendáři nepřejí.

Podle Autosportu ještě organizátoři Tour de Corse a Monte Carlo Rally nepodepsali dohodu s promotérem WRC a FIA ohledně příští sezony. V předběžném kalendáři jsou tedy stále tři otazníky - u soutěží v Číně, Monte Carlu a na Korsice.

Vytisknout

Diskuze: FIA zveřejnila kalendář se 14 soutěžemi včetně Číny, týmy tím rozzlobila

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally jeseníky

Rally Jeseníky ve fotografii Milana Procházky

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud