Capito: McLaren bude moji největší výzvou. Kdy začne v F1 působit?

iM2, 20. ledna 2016, 17:20 Google+

Nový CEO McLarenu, Jost Capito, nezačne pracovat zřejmě dříve než v květnu a to kvůli svému závazku u Volkswagenu ve World Rally Championship.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Jost Capito, šéf VW motorsport

Jost Capito, šéf VW motorsport | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Když minulý týden ve čtvrtek McLaren oznámil, že podepsal s Jostem Capitem, aktuálním sportovním šéfem VW motorsport, v rámci reorganizace týmu, která zahrnuje také odchod Jonathana Nealea do technologické odnože firmy, tak bylo oznámeno, že Capito u britského týmu začne pracovat "ve správný čas" a ne ihned. 

Capito se rozhodl opustit Volkswagen až v době, kdy bude přesvědčen, že mistrovský tým má za něj vhodného náhradníka. "Chtěli jsme udělat oznámení, abychom tu zprávu dostali ven a utnout tak všechny spekulace a tak dále. Teď musí začít proces hledání někoho, kdo by mě nahradil," říká Autosportu Jost Capito, který je momentálně na Rally Monte Carlo, jejíž centrum je v městečku Gap. 

"Nevím, jak dlouho to bude trvat, ale dokud to nebude hotové, tak jsem spokojen s tím, jak to je a nikam nepůjdu. Budu zde [ve VW] pro Monte Carlo a budu zde pro další tři nebo čtyři rally, může to trvat také déle - nevím."

Má se tedy za to, že McLaren je s tímto faktem srozuměn a očekává příchod Capita k týmu někdy na přelomu dubna a května. Do té doby bude pokračovat ve funkci CEO Neale. Jen připomeňme, že pod taktovkou Capita Volkswagen ve WRC dominuje od svého příchodu v sezoně 2013. 

img-responsive

Jost Capito slavil s Volkswagenem v rally velké úspěchy | foto: Volkswagen Motorsport

"Momentálně je to s Vokswagenem business jako každý jiný. Je to trochu jako s dítětem. Přivedete na svět vaše děti a v určitou dobu musejí opustit dům a jít si svoji cestou. Jako rodiče se chcete ujistit, že děti jsou dobře připraveny na to, co přijde a přesně to chci udělat s Volkswagenem."

Pak Capito ještě dodal, že šance pracovat s McLarenem nemohla být odmítnuta. "Kdokoliv, kdo dělá v tomto oboru, ví, že F1 je o McLarenu a Ferrari a šance řídit tým McLaren není z těch, které by se odmítaly. Pro lidi, kteří žijí v našem světě, je nemožné na to říci ne. McLaren si zaslouží být v lepší pozici, než je teď. 

img-responsive

Nebo spíše Volkswagen s Jostem Capitem? To ukáže až čas. | foto: Volkswagen Motorsport

Bylo to velmi těžké rozhodnutí. Nejtěžší v mé kariéře a bude to největší výzva mé kariéry, to je jasné. Ale je to McLaren... A jsem to já, vždy se zajímám o velké výzvy." Capito přitom už prostředí Formule 1 dobře zná. V minulosti byl provozním ředitelem Sauberu a byl v čele motorsportu u Fordu v dobách, kdy zásobovali motory tým Jordan zkraje nového milénia.

Dle španělského 'AS' by se novým šéfem týmu VW mohl stát legendární navigátor, Luis Moia. Ten v minulosti navigoval Carlose Sainze.

Vytisknout

Diskuze: Capito: McLaren bude moji největší výzvou. Kdy začne v F1 působit?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Malcolm Wilson dokázal sehnat potřebné peníze na celou sezonu

M-Sport ukončuje veškeré dohady, sehnal peníze na celý rok 2016

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud