Ogier smeká před Paddonem: Vítězství si zasloužil

iM2, 25. dubna 2016, 09:24 Google+

Úřadující mistr světa, Sébastien Ogier, se ukázal jako férový soutěžák a svoji porážku akceptoval. Vyzdvihl výkon Paddona na testu El Condor.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sébastien Ogier ani tentokrát nedokázal vyhrát v Argentině. Tato soutěž tedy i nadále zůstává jedinou v MS, kterou ještě nevyrál

Sébastien Ogier ani tentokrát nedokázal vyhrát v Argentině. Tato soutěž tedy i nadále zůstává jedinou v MS, kterou ještě nevyrál | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

V Argentině o vítězi soutěže rozhodovala úplně poslední zkouška. Vedoucího Haydena Paddona s Hyundai i20 WRC a Sébastiena Ogiera s VW Polo R WRC dělilo pouhých 2,6 vteřiny. Rozhodnout se tedy mělo na 16,32 km dlouhé legendární zkoušce El Condor. "Do tohoto bodu bylo vítězství ještě na dosah ruky," řekl pak Sébastien Ogier, který na prvním dopoledním průjezdu touto zkouškou dokázal na Paddona stáhnout 7,4 vteřiny. Je fér ale dodat, že Novozélanďan měl problém s autem, které mu v několika zatáčkách samo zhaslo. 

Na druhém průjezdu touto zkoškou, který byl jako Power Stage, ale Novozélanďan předvedl až bájný výkon. Cílovou čáru proťal o 11,7 vteřiny rychleji než Ogier. "Upřímně řečeno mi není vůbec jasné, jak to Hayden dokázal. Nejsel jsem sice na limitu, ale odjel jsem vcelku dobrou zkoušku. Před jeho výkonem mám respekt. Vítězství si zasloužil," pokračuje trojnásobný mist světa. 

img-responsive

Už vloni na Sardinii bojoval Paddon s Ogierem o vítězství, tehdy se radoval Ogier | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Pro Ogiera byl Meisterstück v podání Paddona klíčovým bodem pro to, aby akceptoval svoji porážku v Argentině. "Dva dny jsme spolu bojovali za totálně odlišných podmínek na trati. Ale v neděli jsme měli rámcově stejné podmínky. I když mě druhé místo netěší, tak o tom, že jsem byl druhý za těchto podmínek, bylo rozhodnuto sportovně."

Ogiera v Power Stage dokázal porazit ještě Dani Sordo s další i20 WRC. Francouz i tak samozřejmě vede v průběžném pořadí, když má na svém kontě 96 bodů, druhý Paddon má 57. Třetí místo v Argentině bral Andreas Mikkelsen"K celému víkendu jsme přistoupili opatrně. Po zisku nuly bodů z Mexika bylo naším plánem bezpodmínečně dojet do cíle a získat body."

Vytisknout

Diskuze: Ogier smeká před Paddonem: Vítězství si zasloužil

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Hayden Paddon má v Argenitně co slavit, včera večer to ale bylo jiné

Paddon v Argentině popíchl Ogiera, ten se dost naštval a věci si pak vyříkávali…

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud