Houpe se pod Ostbergem židle? Mads vysvětluje dlouhodobý problém, který jej brzdí

iM2, 29. května 2016, 19:17 Google+

Zatímco s výkonem Erica Camilliho v Portugalsku byl Malcolm Wilson velmi spokojen, druhý jezdec, Mads Ostberg, si musí dát pozor na to, aby nemusel na konci sezony tým opustit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ostberg, Mads - Floene, Ola

Ostberg, Mads - Floene, Ola | foto: M-Sport/McKlein

Sdílejte článek

Mads Ostberg může začít být nervozní - v Portugalsku jej zastínil týmový kolega Eric Camilli. Tento výkon také velmi chválí Malcolm Wilson. Francouz má navíc již jistotu smlouvy na sezonu 2017. "Ukázal potenciál, který jsme od něj očekávali. Jeho výkon všechny v týmu nadchl," říká Malcolm Wilson, který jako jedničku M-Sportu pro příští rok chce Thierryho Neuvillea. 

V sezoně se zatím trápí Mads Ostberg, ani v Portugalsku nenaplnil očekávání. "Měli jsme problém s podřazováním. Auto nepodřazovalo v okamžiku, když jsem to chtěl. To se projevilo na mém rytmu během závodu. Také moje důvěra, když jsem najížděl do zatáčkovitých pasáží, klesla. Tohle musíme zlepšit, pokud má být naše tempo lepší," hájí se Nor.

"Máme systém, který je řízen elektrohydraulicky. Vždy, když auto přestane podřazovat, tak stoupá riziko nehody. Na jednotlivých zkouškách se to stávalo vícekrát. Navíc jsem nebyl nijak varován, že by systém přestal fungovat. Když je měkký podklad, tak jsme tento problém měli častěji. Při druhých průjezdech už to nebylo tak často," popisuje Mads.

img-responsive

Ostberg potřebuje, aby tým vyřešil problém s řazením | foto: M-Sport/McKlein

Ostberg zatím letos odjel všechny soutěže ve stejném šasi číslo 50. Proto je možné, že se stejný problém objeví také na Sardinii: "Úprava mého jezdeckého stylu může pomoci. Myslím tím způsob, jakým brzdím a jak používám plyn při podřazování. Musím zamezit tlaku na převodovku při podřazování. 

Za svoji kariéru už jsem jezdil se spoustou aut, která měla řazení pádly pod volantem. Vždy bez problémů. Pokusím se s týmem najít problém. Musím jenom doufat, že nalezneme správný směr. Až do vyřešení nemůžeme realisticky pomyšlet na lepší výsledek."

Vytisknout

Diskuze: Houpe se pod Ostbergem židle? Mads vysvětluje dlouhodobý problém, který jej brzdí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien

Šéf Volkswagenu Diess: Je neakceptovatelné, že Ogier nevítězí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud