Volkswagen si je vědom předností svých konkurentů při vývoji speciálu pro rok 2017

iM2, 27. června 2016, 20:13 Google+

Citroën, zdá se, svou letošní neúčastí ve WRC a soustředěním se na vývoj a testy nového speciálu udělal velmi dobré rozhodnutí. Sportovní šéf Volkswagenu, Jost Capito, znovu zdůraznil, jakou výhodu Francouzi díky tomu při vývoji nového auta mají. Ve Wolfsburgu mají s tímto scénářem ale také své zkušenosti z nedávné minulosti.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
VW už ale také delší dobu testuje mulu auta pro rok 2017

VW už ale také delší dobu testuje mulu auta pro rok 2017 | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Ještě asi dva měsíce a pak zamíří Jost Capito z WRC do F1. Ačkoliv jeho přechod k týmu McLaren z Formule 1 byl oznáme už v lednu, tak se jeho odchod z VW neustále odkládá. Nedávno samotný Capito řekl, že z rally pravděpodobně odejde ke konci srpna nebo začátkem září.

Do té doby má Capito za cíl přivést Volkswagen na správnou cestu pro budoucnost, protože od roku 2017 dochází k velkým změnám v pravidlech a rozložení sil ve WRC se bude měnit a jako hlavní hrozba pro Volkswagen se jeví pilně připravující se Citroën. "Konkurence bude příští rok tvrdší. Citroën tu letos není jako tovární tým a soustředí se plně na vývoj pro rok 2017. Ve vývoji mají výhodu. To platí také pro Toyotu, která může jednat bez omezení testovacích jízd. Je pro nás tedy opravdovou výzvou tvrdit muziku i v budoucnu," říká Jost Capito.

img-responsive

Šéf týmu VW Motorsport, Jost Capito | foto: Volkswagen Motorsport

U Volkswagenu moc dobře znají výhody vývoje nového auta bez jakéhokoliv omezení pro testy, které pro zúčastněné výrobce ve WRC jinak platí. Před svým vstupem do WRC totiž testovali Polo R WRC velmi důkladně na různých površích za všech možných podmínek a také na místech, která jsou přihlášeným týmům do WRC zapovězena (přihlášené týmy mohou testovat jen v rámci Evropy). Například krátce před startem své první sezony ve WRC Volkswagen uspořádal nákladný test ve vysokých nadmořských výškách v Mexiku. Capito tak moc dobře ví, jakých výhod si teď může užívat Citroën.

"Každý, kdo není zapsaný v MS, nemá žádná omezení a ohraničení během testovacích dní. Mohli po Mexiku jít do vysokých nadmořských výšek bez nějakých omezení na testovací dny, která my máme. Také Toyota nemá limitované testovací dny, takže mají také určitou výhodu. My naproti tomu nastupujeme nejen v MS, ale také musíme vyvíjet nové auto s omezeným množstvím testů. Pro nás to znamená, že musíme být velmi efektivní a pracovat ještě tvrději," uzavřel Capito.

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen si je vědom předností svých konkurentů při vývoji speciálu pro rok 2017

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien

Ogier dostává dalšího spojence - také Walter Röhrl je proti čištění trati

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud