Citroën příští rok nasadí pouze dva vozy, do druhé C3 WRC chce Neuvillea

iM2, 10. července 2016, 00:00 Google+

Citroën nasadí do sezony pouze dva tovární speciály C3 WRC. Cílem francouzské značky je doplnit již dříve oznámeného Krise Meekea současným jezdcem týmu Hyundai, Thierrym Neuvillem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Citroën C3 WRC

Citroën C3 WRC | foto: Citroën Racing

Sdílejte článek

Francouzská značka začala testování nového vozu v dubnu a má za sebou již několik testů. Trojice Kris Meeke, Stéphane Lefebvre a Craig Breen jezdila s Citroënem C3 WRC na šotolinových tratích na jihu Francie, v Portugalsku a ve Finsku. Současně s tím nasazuje Citroën vozy DS3 WRC s podporou PH Sportu i do letošního šampionátu.

Ve Finsku pojede s Citroënem Kris Meeke a Craig Breen, v Číně pak uvidíme jenom jeden Citroën s Krisem Meekem. Tým tak obsadí dva z následujících třech podniků WRC.

Yves Matton, šéf továrního týmu Citroën, prozradil, že jeho tým nasadí v příštím roce pouze dva vozy C3 WRC - tedy o jeden méně než Volkswagen a Hyundai. Zatímco Volkswagen bude pokračovat s největší pravděpodobností se současnou trojicí jezdců (Ogier-Mikkelsen-Latvala), Hyundai má smlouvu pro příští sezonu pouze s Haydenem Paddonem. 

Matton chce Neuvillea
Zatímco jeden jezdec byl již oznámen (Kris Meeke), druhý zůstává stále nejasný. Yves Matton chce, aby i druhý jezdec byl schopný bojovat o vítězství v soutěžích MS. Tím má být současný jezdec Hyundai, Thierry Neuville. Podle některých zpráv má Neuville, který u Citroënu začínal svoji kariéru ve WRC, v úmyslu před příští sezonou z Hyundai odejít.

img-responsive

Uskuteční se návrat Neuvillea do Citroënu? | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Neuvilleovi nevyšla druhá půlka loňské sezony, také začátek letošní sezony nebyl vůbec povedený. Právě to mělo být důvodem špatných vztahů mezi Neuvillem a manažerem týmu Hyundai, Alainem Penassem. Pokud by se Citroënu podařilo získat Neuvillea, pak by mladíci Lefebvre a Breen měli cestu do továrního týmu zavřenou.

Na druhou stranu, podle francouzských médií, má PH Sport pokračovat i příští rok s Citroëny DS3 WRC. To by mohlo v případě přestupu Neuvillea zaručovat možné starty Breena a Lefebvra i v příštím roce. Podle zpráv z Finska má však do Citroënu nakročeno další nadějný mladík, konkrétně Teemu Suninen. Jeho manažer má být v pokročilé fázi jednání s francouzskou značkou.

Asfaltové testy C3 WRC
Mezitím tovární tým pokračuje s testy nového stroje. Aktuálně chce urychlit vývoj a to jak na asfaltu i na šotolině. Debut nového vozu proběhne za 6 měsíců na Rally Monte Carlo.

Vytisknout

Diskuze: Citroën příští rok nasadí pouze dva vozy, do druhé C3 WRC chce Neuvillea

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Mikkelsen, Andreas - Jaeger, Anders

Mikkelsen: Polsko bylo nejlepším výkonem mé kariéry

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud