Toyota oznámila jména jezdců, o které má zájem. Kdo je na seznamu?

iM2, 7. srpna 2016, 15:19 Google+

Tommi Mäkinen chce do týmu Toyoty získat Otta Tänaka a jezdce, kteří momentálně bojují o čelo ve WRC2. Rozhodnutí o jezdecké sestavě by mělo padnout po Rallye Detschland, která se jede na konci tohoto měsíce. Mäkinen po soutěži odcestuje do Japonska, kde bude o jezdcích jednat s vedením značky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Toyota Motorsport GmbH

Toyota Motorsport GmbH | foto: Toyota Motorsport GmbH

Sdílejte článek

Hvězda Otta Tänaka začala stoupat paradoxně poté, co odešel z továrního M-Sportu a přesoupil do DMACK týmu na konci loňské sezony. Jeho bývalý týmový kolega, Elfyn Evans, který dlouho vedl tabulku ve WRC2, je také na seznamu Mäkinena. Dalšími jmény jsou nový lídr tabuly WRC2, Teemu Suninen, který jezdí s Fabii R5 týmu ORECA, a tovární jezdci Škody Motorsport, Esapekka Lappi a Pontus Tidemand.

"Mohu Vám říct jména: jsou to Elfyn Evans, Ott Tänak, Esapekka Lappi, Teemu Suninen a Pontus Tidemand," odpověděl na dotaz ohledně jezdecké sestavy Tommi Mäkinen, šéf týmu Toyota. "Rozhodnutí zatím ještě nepadlo, budeme o tom debatovat s Japonskem. Klíčovou otázkou při volbě jezdců je - zaměřujeme se na rok 2017 nebo na roky další?"

"Tuto otázku budeme pečlivě probírat v Japonsku a společně uděláme rozhodnutí," přiznává japonský vliv Mäkinen. Bývalý tovární jezdec Hyundai a Škody, Juho Hänninen, je zatím klíčovou postavou v projektu a v týmu Toyota by měl i nadále zůstat. "Pro učení a analyzování každé soutěže bude Juho dobrý."

img-responsive

Evans má zkušenosti s WRC a letos jezdí velmi dobře ve WRC2, týmu by mohl stabilně přinášet body | foto: HaJ, RallyZone.cz

"Auto zná po technické stránce velmi dobře a také provádí celý testovací program. To nám může pomoci se lépe připravit na rok 2018." Bývalý tovární jezdec Fordu, Citroënu a Subaru, Mikko Hirvonen, už také tento týden v rámci testů usedl do Toyoty Yaris WRC. Mikko ale žádnou soutěž s Toyotou nepojede, protože se soustředí na své starty s Mini týmu X-Raid v dálkových soutěžích.

Toyota zřejmě, dle zpráv Autosportu, začne sezonu se dvěma auty, v průběhu roku však přibude třetí vůz: "Infrastruktura pro tři auta tu je. Ale víme, že je to docela velký úkol začít hned se třemi vozy. Myslím, že bude snazší začít se dvěma vozy a následně přidat třetí."

Podle Mäkinena bude sezona 2017 spíše testovací, výsledky příjdou až v roce 2018: "Rok 2017 bude prvním rokem, budeme se učit soutěže a analyzovat je. Rád bych řekl, že budeme schopni bojovat o vítězství v roce 2018. Cíl pro příští rok? Je jasné, že bychom se chtěli rychle dostat na podium."

img-responsive

Odejde Ott Tänak od slibně se rozjíždějícího projektu DMACK a nebo zůstane? | foto: HaJ, RallyZone.cz

Vytisknout

Diskuze: Toyota oznámila jména jezdců, o které má zájem. Kdo je na seznamu?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Rally Pačejov (CZE)

Kouřil i Midrla v Pačejově úspěšní

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud